Kawasaki a construit o capră robot

Știm, mai este până la 1 aprilie, dar, dacă este vorba despre o păcăleală atunci este una extrem de elaborată.

Ceea ce vedeți în imagine este Bex, prima capră robot din lume, care, poate fi și, ne iertați, călărită. Adică, asemeni unui cal. Fapt care te face să te întrebi dacă nu era mai bine ca și Kawasaki să fi construit un cal robot. Iubitorii de conspirații vor spune că nu întâmplător a fost aleasă o capră, care, de fapt ar putea la fel de bine sa fie și un țap.

Cert este că zilele trecute, în Tokyo, 140.000 de vizitatori au putut „admira” această drăcovenie despre care nu putem nici măcare spune că e nemțească, așa cum se zicea pe vremuri. S-a întâmplat la International Robot Exhibition, capra fiind un produs al programului prin Kawasaki incearca sa construiasca un robot umanoid.

Capra robot vine cu scărițe și cu ghidon, asemeni unei motociclete, doar că se mișcă dureros de încet, după cum se vede în clip. Dar, tot în clip se observă că Bex are copite cu roți și știe să se așeze, ne iertați din nou, în genunchi. Pentru a lua o pasageră. Iar pe genunchi săi se află câte o pereche de roți, astfel, căprița robot putând să ruleze încolo și încoace. Observăm și un buton roșu, pe grumazul animalului, care probabil o fi butonul de panică. Un soi de hăț digital pe care îl mănuiești atunci când simți că nu mai ai scăpare.

Trecând la lucruri serioase, Bex poate transporta o încărcătură de aproape 100 de kilgorame și i se prevede un viitor strălucit în cadrul fermelor și fabricilor, ca și „cărăuș” robotic. Râdem, glumim, dar potrivit Business Insider, 29.000 de roboți au fost comandați de către companii, în primele nouă luni ale 2021. Cu siguranță, cunoașteți placa potrivit căreia, din ce în ce mai multe joburi vor fi preluate de roboți în viitorul nu prea îndepărtat.

Kawasaki a mai construit si un robot umanoid, cu care a reusit să sperie pe toată lumea.

De notat că, potrivit Kawasaki, Bex este modular, așa că părțile care îl fac să arate ca o capră pot fi îndepărtate. Astfel, se obține și un aspect mai utilitar, și, evident, platforma robotică devine una mai practică.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account