KTM a cumpărat 25.1% din MV Agusta

Pierer Mobility, compania care deține KTM, GasGas și Husqvarna, a cumpărat cu puțin peste un sfert din MV Agusta, printr-o creștere de capital.

Operațiunea financiară are loc la doar câteva săptămâni după ce KTM și MV Agusta au semnat un acord privind distribuția de motociclete în America de Nord. Înțelegerea între cele două părți a inițiat o serie de zvonuri, potrivit cărora austriecii intenționează să cumpere o parte din MV Agusta.

Cum va funcționa parteneriatul? KTM va asista MV Agusta în ce privește rețeaua de furnizori și va prelua activitățile de achiziție ale italienilor. Totodată, ținând cont de prezența globală de care se bucură, KTM va prelua parțial distribuția motocicletelor MV Agusta.

Ce poate înseamna aceasta pentru consumatori? Creșterea prețurilor energiei a zguduit practic lanțurile furnizorilor de componente, în anumite industrii fiind din ce în ce mai dificil ca fabrica să ofere un preț stabil pentru produsul final. Asta deoarece producătorul se confruntă cu creșteri de preț succesive din partea furnizorilor de componente.

Astfel,  se speculează că trecută parțial sub umbrela Pierer Mobility, MV Agusta va resimti mai puțin aceste fluctuații ale pieței de furnizori. Practic, italienii sau mai exact prețul de vânzare al motocicletelor lor va beneficia de un tampon, măcar pe termen scurt. Totodată, nu trebuie să fii specialist în economie să înțelegi că Pierer Mobility are o putere de cumpărare mai mare și un acces mai bun la materialele de producție și componente.

Totodată, dacă e să ne lăsăm duși de imaginație, noul parteneriat poate însemna noi modele de motociclete MV Agusta sau, motociclete KTM care, cel puțin din punct de vedere al designului, sunt „îmblânzite” cu o tușă de fantezie tipic italiană.

Merită să spunem în încheiere că Pierer Mobility tinde să devină un soi de „factotum” în industria moto. De ce? Păi, luna trecută, KTM a anunțat că va prelua din 2023 distribuția motocicletelor CFMoto în Marea Britanie și Irlanda.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account