Valentino Rossi: „Viitorul meu este în anduranță, dar pe patru roți!”

Multiplul campion mondial Valentino Rossi a declarat pentru microfoanele Sky, în Abu Dhabi: „Când mă voi retrage din competițiile moto, voi alerga în anduranță pe patru roți. Sunt cel puțin cinci sau șase curse pe care vreau să le fac neapărat.”

Atracția lui Valentino Rossi către cursele pe patru roți a fost cunoscută dintotdeauna. Încă de când era mic, alerga cu un kart făcut de tatăl său, apoi a continuat să flirteze cu mașinile, făcând chiar un test cu echipa Ferrari de F1, apoi aparițiile deja regulate în Rally Monza, unde câștigă de ceva vreme încoace. Rossi a alergat de mai multe ori cu mașini GT, acum câteva zile a făcut schimb de vehicule cu Lewis Hamilton și, în acest weekend, este implicat în cursa de anduranță auto de 12 ore de la Abu Dhabi, împreună cu fratele său, Luca Marini, și cu prietenul Alessio „Uccio” Salucci. În prima sesiune de antrenamente libere în Abu Dhabi, la volanul mașinii Ferrari 488GT3 Kessel Racing, cu sponsorizare Monster, a fost al treilea la general. La finalul FP3, Rossi este al cincilea în clasament, cu un loc în fața altui pilot legendar de moto, Loris Capirossi, care aleargă cu altă mașină a aceleiași echipe.

Intervievat de Sky Sport imediat ce s-a dat jos de la volanul mașinii Ferrari, Rossi a răspuns entuziasmat: „Mă distrez foarte mult, circuitul e fantastic și mașina se comportă foarte frumos. Mai alergasem înainte cu modelul 458, dar acum, noul 488 este și mai bun pentru curse. Trebuie încă să învățăm multe, nu ne e clar care ne e nivelul, dar sunt șase sau șapte echipaje care merg tare și noi suntem printre ei.”

Dar partea interesantă a interviului a venit în momentul în care Doctorul a fost întrebat despre viitor. Rossi avea deja ceva experiență în anduranță, căci a făcut Cursa de 8 Ore de la Suzuka, pe care a câștigat-o în echipă cu Colin Edwards, pe Honda VTR-SP, dar nu s-a declarat atras de experiențe precum cea pe care o trăiește acum Franco Morbidelli, care aleargă în Cursa de 8 Ore de la Sepang în acest weekend. Lucrurile stau altfel însă când e vorba de anduranță pe patru roți.

„Când mă voi retrage din cursele moto, vreau să alerg în anduranță pe patru roți,” încheie Vale, arătând că are o idee foarte clară despre ce vrea să facă. „Vreau să fac Cursa de 24 de Ore de la Spa, cea de 24 de Ore de la Le Mans și cea de la Nurburgring. Sunt cel puțin cinci-șase curse la care vreau să particip…”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account