Campionatul Est-European de Motocros: sarbii i-au asteptat pe rideri cu un bolovan pe trasa ideala!

Desi etapa cu numarul cinci din Campionatul Est European de Motocros, desfasurata in weekend-ul 28-29 iunie la Globare in Serbia,  era o cursa asteptata cu interes de catre cei trei rideri romani ramasi in joc, este vorba despre Adrian Raduta, Ionut Corbea si Virgil Corbea, realitatea din teren s-a dovedit a fi diferita, chiar surprinzatoare!

Adrian Raduta, Serbia, Cursa

Virgil Corbea a pornit cu dreptul in antrenamentele cronometrate si in calificari, abordand in forta startul primei manse, dar socotelile i-au fost incurcate de un bolovan cu care organizatorii unei etape de campionat est-european de motocros au decis sa blocheze o trasa foarte rapida si joasa prin care putea fi abordata o trambulina! A urmat o cazatura pentru Virgil, care a acuzat dureri la coaste, dar nu a renuntat, incheind mansa si urcandu-se pe motor si in mansa doi pentru a duce la bun sfarsit etapa din Serbia. “Am terminat undeva pe pozitiile 9-10, ambele manse”, remarca Virgil, care, ramane insa si dupa aceasta etapa in cursa pentru topul trei est-european.

 

Mezinul familiei Corbea, Ionut, nu a fost in cea mai buna forma in Serbia, reusind insa sa termine pe locul sapte in mansa doi, fara incidente si conservandu-si prima pozitie in clasamentul general provizoriu la clasa MX2 Junior. “A fost o cursa fara istoric, in care nu am dus vreo lupta cu nici un alt pilot, ruland mai mult singur”, spune Ionut. Accidentat saptamana trecuta in Bulgaria, Alex Rosu, coechipierul si “colegul” de clasa (ne referim desigur la motocros…), a trecut cu bine de operatia la scafoid si asteapta sa treaca perioada de recuperare, pentru a reveni in saua motocicletei. “Peste doua saptamani vor fi scoase firele, in sase saptamani urmeaza operatia de scoatere a placilor, iar dupa recuperare, sper ca de acum in trei luni sa fiu pe motor”, ne transmite Alex.

 

Trecand la cea mai puternica clasa, MX1, Adrian Raduta se declara multumit de etapa din Serbia, unde nu a castigat dar nici nu a pierdut puncte in fata rivalului sau la titlul est-european, macedoneanul Cristian Iliovsky. In prima mansa, Adrian s-a batut pana la finis pentru locul II, trebuind sa se multumeasca cu locul III, insa in mansa doi, pilotul Top Cross TCS s-a clasat pe locul doi. “Conditiile au fost dificile in Serbia, 33 de grade Celsius, un traseu spart, cu numeroase canale si gropi, asa ca per ansamblu sunt multumit ca am trecut cu bine si de aceasta etapa, obiectivul meu ramanand titlul de campion est-european, la sfarsitul sezonului”, spune Adrian Raduta. Liderul echipei Top Cross TCS nu va avea foarte mult timp liber in aceasta saptamana, deoarece el este implicat ca organizator in pregatirea etapei cu numarul III a Motocros CUP, programata pentru 5 iulie, in apropiere de Bucuresti, pe circuitul Autostrada A1 Militari.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account