Rossi împlinește 39 de ani: Buon Compleanno!

Valentino Rossi a împlinit 39 de ani astăzi, chiar în prima zi de teste MotoGP pe circuitul de la Buriram, din Thailanda. Cu două săptămâni în urmă, fenomenul italian se compara cu Roger Federer: „De fiecare dată când câștigă, îmi dă un plus de forță!”

Doctorul, probabil unul dintre cei mai buni piloți de motociclism viteză din toate timpurile, aniversează o vârstă de-a dreptul venerabilă pentru un rider de nivel înalt – 39 de ani – într-un loc complet nou pentru circul Motomondialului: Buriram, în Thailanda.

Și, deși acum începe cel de-al 23-lea sezon din carieră în MotoGP, este foarte probabil ca Rossi să semneze contractul cu Yamaha pentru a continua încă un sezon, cel puțin. Mulți spun că anunțul va veni probabil înainte de startul în prima etapă, din Qatar.

În ciuda ceasului aniversar, atmosfera din boxele Yamaha nu a fost tocmai festivă astăzi. Rossi și Vinales se declară mulțumiți de cadrul noii M1, dar simt că electronica îi ține în loc în continuare, observând diferențe vizibile la accelerarea pe liniile drepte lungi ale circuitului thailandez între M1 și concurenții de la Honda și de la Ducati.

Cu două săptămâni în urmă, Rossi era întrebat ce părere are despre cel de-al 20-lea Grand Slam câștigat de legendarul tenisman elvețian Roger Federer. Doctorul a răspuns: „Am văzut partida. El este sportivul care m-a inspirat cel mai mult și, oarecum, ne găsim în aceeași situație, pentru că ne luptăm cu sportivi mult mai tineri decât noi. De fiecare dată când câștigă, îmi dă un plus de forță!”

Iubit de mulți, detestat de câțiva, Rossi continuă să fie un etalon al Motomondialului la o vârstă la care alți rideri au agățat demult casca în cui. Vestea bună este că Doctorul s-ar putea să ne încânte cu prezența lui în MotoGP pentru încă un an, cel puțin. Buon Compleanno, Vale!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account