Medicul care l-a operat pe Marquez: „Nu înțeleg cum a câștigat titlul cu umărul în halul ăsta!”

Imediat după încheierea ultimelor teste, cele de la Jerez de la Frontera, Marc Marquez a pornit spre spitalul Quiron Dexeus din Barcelona, pentru a-și opera umărul stâng, cel care începuse să se disloce de la aproape orice șoc, oricât de mic.

Marc a fost operat de o echipă condusă de renumitul doctor Xavier Mir, secondat de Victor Marlet și de Teresa Marlet. Operația a avut două părți. Într-o primă fază, i s-a sudat o bucată de os în fața articulației umărului, pentru a bloca humerusul în acea direcție, apoi s-au refăcut ligamentele din spatele articulației prin artroscopie, pentru a consolida umărul din direcția respectivă.

Lucrurile nu stăteau însă foarte simplu cu articulația lui Marquez, după cum spune doctorul Mir: „Era complicat. I se disloca umărul foarte ușor. Nu putea să continue așa. Practic, nu înțeleg cum a putut să câștige titlul mondial cu umărul în halul ăsta. Dar asta a făcut. E un merit cu atât mai mare.”

Marquez a început deja recuperarea, scopul fiind să fie în stare cât mai bună pentru următoarele teste din extrasezon, care vor avea loc pe 6-8 februarie, la Sepang. Deocamdată, campionul en-titre trebuie să nu miște deloc umărul, având voie să facă doar mișcări limitate cu mâna stângă, din cot.

Lunea viitoare va reveni la spitalul Quiron Dexeus din Barcelona pentru un control și, teoretic, săptămâna viitoare ar putea să înceapă să facă mici mișcări cu umărul, sub supravegherea fizioterapeutului său personal, Carlos Garcia. Activitatea sa va fi însă foarte redusă față de normal, căci dacă grăbește lucrurile ar putea distruge foarte ușor tot progresul.

„Dacă nu va sta liniștit, nu va fi bine deloc, dar își dă seama de asta”, a declarat doctorul Mir. „A văzut că a fost o operație foarte serioasă și foarte dificilă. Va fi bine, dar trebuie făcuți toți pașii astfel încât operația pe care am făcut-o să fie un succes permanent.”

Noul coechipier al lui Marquez, Jorge Lorenzo, s-a operat și el la picior lunea trecută și a început faza de reabilitare.

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account