Vom vedea o nouă Yamaha YZF-R1 în 2023?

Lucrurile mărețe au parte de începături mărunte. Se pare că viitoarea Yamaha YZF-R1 își face simțită iminenta venire printr-o serie de detalii ce țin mai degrabă de munca unui secretar.

Jurnaliștii de la Motorcycle.com au un talent deosebit să scotocească prin scripte. Astfel, ei au identificat o listă a motoarelor de competiție, recent aprobată de către Federația Internațională de Motociclism. Iar aici apare o așa numită Yamaha YZF 1000W. Cu specificația „new for 2023”. Yamaha YZF1000W este denumirea internă a Yamaha pentru YZF-R1, în timp ce YZF1000D este codul pentru YZF-R1 M.

Dacă deja s-au dat aprobările pentru un nou model competițional, logic ar fi ca și modelul de serie să fie tot unul nou pentru 2023. Mai ales că nava amiral a Yamaha este aceeași din 2015, cu un update în 2019, pentru alinierea la normele Euro 5. Iar de atunci încoace modelele MT au avut parte de versiuni noi, inclusiv MT-10, cel atât de strâns legat de Yamaha R1.

Apoi, să nu uităm că foarte de curând, Yamaha a patentat o cutie de viteze seamless, asemănătoare cu cele folosite în MotoGP. Aceasta va permite o creștere a performanțelor, a stabilității, mărind și durata de viață a cauciucului spate. Probabil vom vedea un mod complet automat și, pentru a păstra plăcerile pilotajului, o variantă semi-automată.

Se vorbește însă că fie Yamaha a găsit o cale de a face această tehnologie sofisticată accesibilă din punct de vedere al costurilor fie constructorul nipon este convins că nișa motocicletelor scumpe are un viitor solid.

Orice variantă ar fi cea corectă, vom avea de așteptat până la toamnă pentru a afla și a vedea mai multe!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account