O nouă amenințare din partea hoților de motociclete

Poliția din Marea Britanie avertizează că hoții, în special cei de motociclete, folosesc o nouă tehnică.

EM303810_highres

Potrivit www.motorcyclenews.com, poliția din Londra constată o răspândire îngrijorătoare a unui nou trend în modul de operare al hoților de motociclete. Aceștia folosesc dispozitive performante de urmărire. Dispozitivele electronice înlocuiesc deja clasica metodă a urmăririi riderului până acasă pentru a vedea unde va fi parcată motocicleta peste noapte.

Metoda este următoarea: dispozitivul, care este alimentat cu baterii, este atașat de motocicletă, într-un loc greu de observat, cât timp este parcată într-un spațiu public. Apoi hoțul nu mai are nimic de făcut decât să aștepte. Destul de simplu, fără urmăriri care să trezească suspiciuni. Odată văzut locul unde va înnopta motocicleta, infractorul va acționa, la adăpostul întunericului. Desigur, în cazul în care lovitura reușește, dispozitivul va fi recuperat.

imgres

Pentru a se feri de aceste practici, motocicliștii sunt sfătuiți să încerce să parcheze în locuri aglomerate și ușor de observat. De asemenea, dacă este posibil, ar fi bine ca motocicleta să fie acoperită cu o prelată. Nici un scurt control al utilajului, înainte să plecați, nu ar strica. Acasă ar trebui ca motocicleta să fie securizată cu un dispozitiv antifurt cât mai eficient.

După cum scriam mai sus, toate acestea se petrec în Marea Britanie. Dar cred că este bine să fim și noi vigilenți aici, pe plaiuri mioritice. S-ar putea ca infractorii să facă și ei schimb de experiență, la fel cum fac și polițiștii.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account