Se întâmplă și în Dakar: automobilist dă peste un motociclist și își continuă drumul! Și nu o dată!

Prima etapă a raliului Dakar a fost și scena unui incident bizar. Giniel de Villiers, pilot Toyota, a trecut peste motocicleta riderului chilian Cesar Zumaran, părăsind imediat locul coliziunii.

Incidentul a început să facă vâlvă pe rețelele sociale, mai ales după ce în urma unei investigații FIM-FIA s-a decis sancționarea lui de Villiers cu doar cinci minute de penalizare. Nu puține voci susțin că pilotul sud-african, care în 2009 a și câștigat Raliul Dakar, ar fi trebuit exclus imediat din competiție, din cauza faptului că nu a oprit să se asigure că ”victima” sa este ok.

Dacă ești concurent cu motocicleta la Dakar și vezi această Toyota, cel mai bine este să te ferești!

Pe de altă parte sportivul se apără aducând argumente destul de convingătoare. Incidentul s-a produs la capătul unei urcări dificile, cu nisip moale, echipajul de pe Toyota intenționând să depășească prin dreapta. Însă, din cauza unui bolovan, mașina a fost aruncată brusc peste motocicleta chilianului, moment în care s-au oprit imediat, după care au dat înapoi. ”Ar fi trebuit să oprim și să ne asigurăm încă o dată că (el n.r.) este ok, dar din cauza faptului că se ridicase deja și ne-a făcut semn cu mâna, am continuat”, spune DeViliers pe Twitter.

Sud-africanul și-a cerut scuze, arătând că ”riderul 106 a terminat etapa și este în continuare în cursă”. Faptul că nu se face referire la numele pilotului ci doar la un număr, rămâne desigur, discutabil, problema este că asupra lui Villiers planează bănuiala unui al doilea incident, în etapa doi. Iar acesta este chiar mai grav decât primul! Mai exact, motociclistul cu numărul 163 se plânge că o mașina a trecut peste motocicleta sa, în urma unei căzături în dune, avariind-o serios, fără a se opri ulterior. El spune că nu a putut observa numărul mașinii, dar, cumva, toate bănuielile se îndreaptă asupra pilotului Toyota. Datele de telemetrie indică acest lucru, și acest al doilea incident, fiind desigur, investigat de stewarzi.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account