Yamaha lansează Switch On, începutul erei electrice pentru Casa din Iwata!

Eric de Seynes, CEO Yamaha Motor Europa, a anunțat astăzi, intrarea companiei în noua lume a mobilității electrice personale.

„Conceptul de mobilitate a evoluat continuu de-a lungul anilor, iar orașele și infrastructurile noastre s-au adaptat acestor schimbări. Totuși, ce nu s-a schimbat de-a lungul a zeci de ani este dorința universală pentru un tip de mobilitate personală care să te facă să te simți liber”, spune oficialul Yamaha.

Să vedem cum înțelege Yamaha această mobilitate personală, cu mențiunea ca profităm de ocazie pentru a inaugura o nouă rubrică pe site-ul nostru, intitulată chiar astfel: Mobility!

În primul rând, noua mobilitate este una electrică, care nu vrea însă să răpească nimic din libertatea cetățeanului care locuiește în orașele de azi. Așadar, nici libertatea și nici distracția, asociate în mod tradițional cu deplasarea pe două roți. Initulat „Yamaha Switches On”, videoclipul de mai sus are peste 16 minute și explică la ce trebuie să ne așteptăm din partea Casei din Iwata, în acest sens.

Înainte de a vorbi despre modelele electrice pe care Yamaha intenționează să le lanseze în următoarele luni, trebuie să vorbim despre ce culoare vor avea acestea. Aceasta a fost intitulată „Aqua” și este, după cum se poate observa, un teal-turcoaz, obținut prin combinația clasicului albastru Yamaha – atât de întâlnit pe motocicletele cu motor termic, cu verde, culoarea asociată cu sustenabilitatea. Insistăm pe acest lucru și pentru că se observă cât de mult preț a pus Yamaha pe această culoare, omniprezentă în clipul video, care, să recunoaștem are și o ușoară tentă S.F. Dar, nu este câtuși vorba despre o utopie, este realitatea.

Așadar, ce înseamnă această realitate? Yamaha va produce două scutere electrice, echivalente unor modele clasice de 50 și respectiv 125 cmc, sub denumirea NEO`S, derivate din prototipurile E02 și E01, prezentate în  2019 la Tokyo Motor Show. Foarte interesant, modelul E01, cel mai puternice așadar, urmează să fie utilizat într-un program de sharing, într-un mare oraș european. Pe 10 martie vom afla, se pare, toate detaliile despre noile scutere electrice Yamaha.

Foarte importantă este și decizia Yamaha de a lansa propriul brand de biciclete electrice, pe nișele All Mountain, Gravel și Urban. Aceasta, în condițiile în care japonezii își continuă angajamentul în producerea de sisteme de propulsie pentru alți fabricanți de biciclete. De notat, pentru cei care nu știau, că în anii `90, Yamaha producea primul Power Assist System, care a permis dezvoltarea bicicletelor electrice așa cum le cunoaștem astăzi. La finalul acestui an, bicicletele electrice Yamaha vor deveni accesibile pe piață.

Nu în ultimul rând, Yamaha readuce în lumina reflectoarelor mopedul, însă într-o formă „cu steroizi”.  Un parteneriat cu Fantic Motor și Motori Minarelli a permis dezvoltarea conceptului B01, care combină funcționalitatea unui sistem pedelec – necesită ca și conducătorul să pedaleze – cu abilități off-road. Și un look cât se poate de credibil, afirmație valabilă și pentru restul modelelor.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account