Marc Marquez revine: track day la Portimao, vorbește despre accidentarea la ochi!

Marc Marquez a pilotat ieri modelul de producție RC213V-S în cadrul unui track-day la Portimao. Starea campionului din Cervera s-a îmbunătățit substanțial în ultimele săptămâni, obiectivul acestui test fiind observarea modului în care nervul afectat al ochiului său drept reacționează la vitezele din MotoGP. Săptămâna trecută, Marquez revenea cu succes în șaua unei motociclete, pilotând un crosser.

„Pentru a putea confirma prezența mea în Malaezia, vreau să fac o probă pe un circuit folosit în MotoGP, deoarece doresc să fiu 100% sigur că atunci când încep pre-sezonul  sunt vindecat și gata să fac un sezon normal”, spunea Marc Marquez.

Medicul lui Marc Marquez dorește să observe ce se întâmplă în momentul în care sportivul obosește, după un număr mare de ture și dacă problemele de vedere ar putea să revină în aceste condiții. Apoi, spaniolul va primi aprobarea de a participa la testul din Malaezia. Marc Marquez a pilotat o Honda RC213V-S, întrucât regulamentele din MotoGP le interzic sportivilor să piloteze motociclete de curse în afara weekend-urilor competiționale și a testelor oficiale.

Săptămâna trecută, multiplul campion mondial a vorbit și despre accidentarea sa la ochi, dar și despre ce a presupus aceasta din punct de vedere mental:

„A fost a patra iarnă în care mă recuperez în urma unei accidentări. Umărul drept, umărul stâng, apoi brațul, cu care am suferit mult, dar acum se prezintă bine. Apoi a urmat încă o accidentare la ochi. M-am simțit bine atunci când am câștigat în Austin și Misano, dar în viață nu știi ce te așteaptă. Trebuie să fii optimist, deși e dificil. Nu doresc nici unui rider să trăiască ce am experimentat eu”.

Totodată, Marc Marquez a vorbit pe larg și despre accidentul de la antrenamente, care, s-a întâmplat la enduro și nu la motocross, așa cum s-a tot menționat. „Accidentul s-a petrecut într-o zi obișnuită, în care m-am trezit și am ieșit cu motocicleta de enduro pe un circuit mic, de lângă orașul meu. Eram cu Josep Garcia, care e campion mondial la enduro. Mă înțeleg foarte bine cu el.

M-am antrenat 20 de minute, după care mi-am spus că o sa fac mai fac două ture și plec. În acel moment am căzut într-un viraj de dreapta. Am făcut un fel de highside și m-am lovit cu capul de pământ. Dar, m-am ridicat, m-am urcat pe motocicletă  și m-am continuat tura de enduro. Apoi, am ajuns acasă și am făcut un duș.

Însă după trei ore, am început să simt că se petrece ceva ciudat cu vederea mea și am avut o senzație ciudată. L-am sunat imediat pe doctor și i-am spus despre ce se întâmplă. El mi-a spus să nu mă panichez și să aștept o săptămână, poate e ceva normal.

După o săptămână, am văzut că problema persista. Atunci am vorbit cu presa. Nu am făcut-o de la bun început pentru că acesta a fost sfatul medicului. El mi-a spus să mă calmez, pentru că se poate întâmpla ca această problemă să se rezolve în prima săptămână. Dar, dacă nu dispare din prima săptămână, atunci devine ceva de durată.”

foto: crash.net, MCN, twitter

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account