371,38 km/h este noul record feminin de viteză pe o motocicletă naked

Becci Ellis este o specialistă IT în vârstă de 56 de ani, din Scunthorped, Marea Britanie, cu un hobby mai aparte: stabilirea de recorduri de viteză pe două roți motorizate.

Iar pentru aceasta, britanica se folosește cu succes de un Suzuki Hayabusa care poate dezvolta în jur de 600 de cai putere, în care familia sa a investit până acum în jur de 30.000 de euro. Pentru această încercare, motocicleta a fost setată să pună la bătaie în jur de 350 de cai putere.

Întrucât există o sumedenie de categorii în ce privește recordurile de viteză, o cercetare a unor juranliști britanici a scos la iveală faptul că rulând cu 371 km/h , este foarte posibil ca Becci să fi reușit a patra performanță pentru toate timpurile și sexele, pe acest tip de motocicletă, necarenată și supraalimentată.

„Oamenii îmi spun ca la 56 de ani ar trebui să mă gândesc la pensie dar eu nu sunt așa. Nu mă comport așa, nu arăt așa, nu sunt așa. Asta este ceea ce sunt și cine sunt”, a declarat Becci juranliștilor de la MCN.

De notat că temerara britanică, motociclistă de când se știe, a supraviețuit unei căzături în 2015, în timpul unei tentative similare. O rafală de vânt a împins Suzuki-ul Hayuabusa la peste 300 de km/h, în afara pistei, pe iarbă, dar Becci  a reușit să îl controleze și să reducă viteza pâna la aproximativ 150 km/h, înainte că motocicleta să ia contact cu pământul. Cel mai important, după cum a povestit cu lux de amănunte într-un interviu, Becci a reușit să se abțină de la a frâna, păstrând „bolidul” în line dreaptă, cât mai stabil pe sol.

Becci Ellis spune că în ciudat poziției aerodinamice pe care a adoptat-o, pe finalul „șarjei” de 371 km/h a trebuit să concentreze serios pentru a-și menține capul fix,rezistând curentului de aer, cu ochii la nivelul aparatelor de bord.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account