Suzuki GSX-R1000R revine la Cele 8 Ore de la Suzuka

Suzuki s-a retras din MotoGP și din Campionatul Mondial de Anduranță la finele lui 2022, iar în Europa, „gixxerul de 1.000” este o amintire frumoasă.

Iată însă că nu e totul pierdut. Suzuki GSX-R1000 se vinde bine-mersi pe ceea ce putem numi „piețele non-europene”, pentru că nu o fi Europa cu ale ei norme de poluare chiar buricul lumii. Mă iertați.

Ba mai mult, cei de la Suzuki au decis să trimită un Suzuki GSX-R1000R la curse, mai exact la Suzuka, la cele 8 ore. Nu este însă un GSX-R obișnuit, ci unul care folosește combustibil obținut din surse sustenabile. Acesta este furnziat de către Elf, carburantul conținând în proporție de 40% elemente de origine biologică, fără a specifica mai mult. Ce se știe deocamdată este că Suzuki va alerga într-o clasă dedicată modelelor experimentale, carburantul nefiind oficial pentru Campionatul Mondial de Anduranță.

Dar asta nu e totul. Uleiul furnizat de Motul are și el la origini surse biologice și atenție, carenajele sunt fabricate din carbon reciclat, în timp ce aripile sunt produse din fibre de in! Mai lipsesc doar cauciucurile Michelin din coji de portocale!

Până atunci, anvelopele Bridgestone Battlax V02 conțin mai mult material reciclat decât de obicei, iar sistemul de evacuare de la Yoshimura are o tobă finală cu formă aparte și include un catalizator anume proiectat pentru a mai prinde și a elimina ce se mai poate din „emisiile cele rele” produsă de această motocicletă.

În rest, motocicleta se bazează pe „obișnuitul” și regretatul în Europa GSX-R1000R, cu al său propulsor cvadricilindric de 199 de cai. Echipa care îl va alerga, Suzuki CN Challenge este compusă din angajați ai companiei, un înalt reprezentant Suzuki menționând că nu este vorba despre o inițiativă singulară.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account