E oficial: se anulează etapele MotoGP din Olanda, Germania și Finlanda!

Promotorul Motomondialului, Dorna, tocmai a publicat un comunicat de presă în care anunță anularea (atenție, nu amânarea) etapelor de la Assen, Sachsenring și Kymiring.

La cum stăteau lucrurile anterior acestui comunicat, prima cursă de MotoGP care ar fi trebuit să se desfășoare cu program complet în 2020 ar fi fost cea din Olanda, de la Assen, cu etapă între 17-19 iunie. Assen este etapa cea mai longevivă a Motomondialului, desfășurându-se neîntrerupt, în fiecare an, din 1949 încoace. De fapt, singurii ani în care nu s-au ținut curse la Assen au fost între 1940 și 1945, când Olanda era ocupată de Germania nazistă.

Dar autoritățile olandeze anunțaseră între timp că nu se vor putea desfășura evenimente sportive de anvergură pentru ceva vreme, deci era doar o problemă de timp până ce organizatorii MotoGP-ului anunțau amânarea sau anularea cursei. Aceeași problemă o avea și Marele Premiu al Germaniei, de la Sachsenring, în condițiile în care în Germania astfel de evenimente vor fi interzise până la finalul lui august. Nici Finlanda, unde etapa era programată pe 10-12 iulie, nu stătea mai bine, autoritățile anunțând măsuri similare.

Ca o premieră, însă, aceste trei etape au fost anulate, mai degrabă decât amânate, cum a fost cazul etapelor peste care s-a sărit până acum (Jerez, Le Mans, Barcelona, Mugello). Și acesta era un pas inevitabil, în condițiile în care va rămâne, în cel mai bun caz, o treime de sezon în care nu se pot concentra toate etapele, oricât de ingenios ar fi reprogramate.

Așadar, anul acesta nu vom vedea motocicletele Motomondialului pe virajele pistelor din Olanda, Germania și Finlanda (unde MotoGP ajungea în premieră în 2020 pe noul circuit Kymiring).

Astfel, o primă etapă ar urma să se defășoare pe 7-9 august, la Brno, în Cehia, ceea ce este foarte puțin probabil, dată fiind situația de la fața locului. Ceea ce duce la cea mai probabilă ipoteză, o primă etapă disputată în Austria, pe 14-16 august. Țara din centrul Europei pare să fi depășit cele mai dificile momente ale epidemiei de Covid-19 și pare că ar putea găzdui un prim Mare Premiu al sezonului. Se zvonește că, înainte de această primă etapă, ar putea avea loc un test oficial la Jerez.

Cert este că, dacă se vor desfășura curse anul acesta, totul se va întâmpla fără spectatori și cu un minimum de persoane prezente la fața locului pentru a asigura desfășurarea în siguranță a  curselor și transmisia în direct.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account