Surpriză în ziua a doua de teste MotoGP: Petrucci a fost cel mai rapid

Surpriză în ziua a doua de teste MotoGP: Petrucci a fost cel mai rapid

Ziua a doua de teste MotoGP de la Sepang a marcat o întorsătură de situație la care nu se așteptau mulți: Danilo Petrucci, pilotul echipei satelit Ducati, Octo Pramac Yakhnich, a obținut cel mai bun timp.

600583

Italianul a fost ajutat în această performanță și de faptul că a apucat să facă un tur în forță cu guma soft, înainte ca aceste pneuri să fie retrase de către Michelin după accidentul spectaculos al lui Loris Baz, căruia i-a explodat pneul spate pe linia dreaptă, la 290 km/h. În ciuda vitezei foarte mari la care s-a întâmplat incidentul, Baz a scăpat fără să fie rănit.

001 (1)

Accidentul lui Loris Baz pe linia dreaptă / foto: Motorcyclenews

Iată cum arăta motocicleta Avintia Ducati a lui Baz după căzătură:

002

Și pneul spate soft care a provocat toată harababura:

003

Este posibil ca Michelin să introducă din nou în teste pneurile soft, după examinarea atentă a pneului care a explodat.

În aceste condiții, timpul stabilit de Petrucci de dimineață a rămas în picioare, căci nimeni nu a mai putut să se apropie de el fără pneuri soft. Lorenzo a rămas foarte rapid și consecvent chiar și cu pneuri de cursă, stabilind cei mai buni timpi în ultima parte a sesiunii.

Marquez a avansat în clasament față de ziua de ieri, obținând al patrulea timp. Casey Stoner a obținut al nouălea timp, fiind cu foarte puțin mai lent decât Iannone (al optulea) și ceva mai rapid decât Dovizioso. Interesant este faptul că ambii piloți ai echipei satelit Ducati Pramac, în șaua prototipului Ducati GP15, au fost mai rapizi decât piloții de uzină (Petrucci primul, Redding al șaptelea), în condițiile în care Iannone și Dovizioso au folosit noul Ducati Desmo 16.

Valentino Rossi a obținut al șaselea timp, dar s-a declarat mulțumit de progresele efectuate în materie de setări.

Iată cum arată lista cu timpi la finalul zilei a doua:

sepang2

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account