Majoritatea curselor pe circuit stradal din Irlanda de Nord au fost anulate

Irlanda de Nord este renumită pentru multitudinea de competiții pe circuit stradal. Dar, pentru sezonul 2023, aproape toate cursele au fost anulate.

După o ședință în regim de urgență, cluburile organizatoare au ajuns la concluzia că organizarea evenimentelor este imposibilă pentru 2023 din cauza costurilor prea mari ale asigurărilor, spune BBC. Se pare, însă, că organizatorii celei mai importante și populare curse din Irlanda de Nord, North West 200, speră că încă vor mai putea organiza cursa.

Cursele pe circuit stradal sunt foarte riscante față de cele tradiționale. Șase piloți au murit anul trecut, în legendara cursă de pe Isle of Man. Cursele anulate includ Coostown 100, Tandragee 100, Armoy Race of Legends, Ulster Grand Prix și Sunflower Trophy de la Bishopscourt. De asemenea, se pare că tot campionatul Ulster Superbike nu va avea loc. Cursele de motocros nu sunt afectate.

Asigurarea de răspundere publică acoperă accidentarea persoanelor și avarierea proprietăților. Motivele pentru creșterea fără precedent a primelor de asigurare includ instabilitatea pieței de asigurări și faptul că asiguratorii au devenit foarte îngrijorați de numărul mare de cereri de despăgubire din acest sport.

Fostul campion pe circuite stradale, de 11 ori câștigător pe Isle of Man, Phillip McCallen a spus că ar fi momentul ca spectatorii să plătească pentru a acoperi costurile asigurărilor.

„Este un dezastru absolut,” a declarat McCallen pentru BBC Radio Ulster. „Publicul a primit acces gratuit la curse timp de 50 de ani și unii se așteaptă ca acest lucru să continue, dar nu se poate. Nu te poți duce în Windsor Park și să intri gratis, așa că nu e normal să ai acces gratuit ca spectator la North West 200, de exemplu. Problema este cum facem ca banii de la oameni să ajungă la organizatori.”

Cursele pe circuite stradale fac parte din cultura sportivă a Irlandei și Irlandei de Nord, existând de peste 100 de ani. Competițiile au continuat și în perioadele dificile ale conflictului nord-irlandez și epidemiei de Covid, dar se pare că sportul a ajuns la cea mai gravă criză din istorie. Lovitura este suferită nu doar de sport, ci și de turism.

Asigurarea de răspundere publică costă acum mai mult de 400.000 de lire sterline. Conform BBC, Uniunea Moto a Irlandei (Centrul din Ulster) trebuie să plătească 300.000 de lire sterline pentru accidentări personale și peste 100.000 de lire sterline pentru avarierea proprietății. În plus, există foarte puțini asigurători dispuși să acopere riscurile curselor moto. Se pare că aceeași companie care a asigurat cursele moto din Irlanda a asigurat și cursele Isle of Man TT, unde șase piloți și-au pierdut viața anul trecut. Tot anul trecut a murit un pilot și la cursele stradale din Irlanda.

Președintele uniunii irlandeze, John Dillon, a declarat că, deocamdată, costurile asigurărilor sunt nesustenabile pentru majoritatea cluburilor organizatoare, dar că uniunea va continua să caute opțiuni pentru rezolvarea situației.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account