Surprins în fotografii spion, noul KTM 990 Duke pare a fi gata de producție!

Jurnaliștii de la Motorcycle News au publicat recent, câteva imagini spion cu ceea ce este descris a fi drept viitorul KTM 990 Duke.

Astfel, se pare că modelul actual, 890 Duke, ajunge la capăt de linie sau începe o nouă viață, după cum preferă fiecare. Ochiul versat al jurnaliștilor britanici a observat schimbările evidente ale noului propulsor, carterele motorului fiind acum turnate și nu mașinate, precum cele ale anterioarelor modele ”spionate”. Iar aceasta înseamnă un singur lucru: zarurile au fost aruncate, momentul intrării în producția de serie se apropie!

Dacă șasiul este asemănător cu cel al 890 Duke, bascula pare mai masivă, dar și mai ”sculptată”, ceea ce denotă faptul că s-a lucrat la raportul greutate/rigiditate. Elementele de carenaj au un aspect mai agresiv, iar subcadrul, la pachet cu șaua pilotului și cea a pasagerului s-a schimbat. Deja a fost luată la ochi și soluția găsită de KTM pentru far, una à la noile Yamaha, nu noi am spus-o, noi doar am luat notă.

Totuși, mai avem un an să ne obișnuim cu această idee, întrucât ceea ce vedem în fotografii va deveni model de serie în 2023. Nu avem cum să nu ne gândim că prin această mișcare, lansarea unui 990 Duke, KTM revine, sub o altă formă, la un model care făcea furori cam acum un deceniu, 990 Super Duke, desigur cu un propulosor V2.

 

 

Cumva, KTM face ce face și ajunge mereu aici, și zău dacă ne-ar deranja asta…

Așa că putem doar să ne medităm la faimosul vers eminescian ”toate-s vechi si nouă toate” și nu că nu ne-ar conveni asta, ”vechiul” 990 Super Duke era o motocicletă deosebită. Dacă îmi permiteți un derapaj personal, aceasta este singura motocicletă cu care autorul acestor rânduri s-a încumetat să facă stoppie cu pasager. Asta, după ce l-am avertizat în prealabil iar această manevră spune multe despre ciclistica motocicletei. Mai pot adăuga că am rămas și acum prieten cu pasagerul.

foto: Motorcyclenews

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account