Sofuoglu nu îl lasă pe Razgatlioglu în MotoGP. Gerloff la Yamaha?

Managerul și mentorul turc este foarte direct în legătură cu trecerea lui Razgatlioglu (pilot de uzină Yamaha în Superbike) la MotoGP. Revine în colimator Gerloff, care a fost apreciat de Razlan Razali.

Padocul Motomondialului începe să se bucure de primele zile de vacanță, dar în această perioadă o ia razna de-a dreptul „piața” piloților. Intriga a fost declanșată odată cu plecarea lui Maverick Vinales de la Yamaha. Spaniolul a deschis multe porți și au apărut multe întrebări care așteaptă răspuns. Echipa din Iwata va avea foarte probabil nevoie să găsească doi piloți pentru anul viitor, chiar dacă încă nu se știe în care dintre echipe.

Pe de o parte, Vinales va pleca din echipa de uzină, pe de cealaltă, e foarte probabil ca Valentino Rossi să plece de la Petronas. Prima întrebare care se pune în acest moment este „Cine va fi colegul de echipă al lui Quartararo?”. Îl va avea francezul alături din nou pe Franco Morbidelli sau echipa din Iwata caută în altă parte. Dacă „Morbido” va fi promovat în echipa de uzină, Yamaha va trebui să găsească doi piloți pentru echipa Petronas a lui Razlan Razali.

Nu este un mister că producătorul japonez preferă piloți aflați deja în cercul său de influență, în Superbike. Garett Gerloff l-a înlocuit chiar pe Morbidelli la Assen weekendul trecut, iar dorința lui Toprak Razgatlioglu de a face un sezon în MotoGP nu este un secret pentru nimeni. Ultimele reflectoare s-au aprins chiar pe pilotul turc, unele zvonuri dându-l ca pilot Petronas în următorul sezon.

Dar zvonurile s-au lovit de realitatea concretă, atunci când Kenan Sofuoglu, managerul lui Toprak, a vorbit cu colegii nemți de la Speedweek: „Am vorbit cu câteva echipe din MotoGP, dar răspunsul este că nu suntem foarte interesați de trecerea în MotoGP. Vrem să rămânem în Superbike și Toprak va alerga în acest campionat pentru următorii doi ani. Au existat multe oferte, am vorbit cu oricine, nu doar cu Yamaha. Vom decide probabil săptămâna viitoare, dar lucrul sigur este că nu vom merge în MotoGP.”

Și astfel se redeschide ușa pentru Garrett Gerloff, care a primit aprecieri weekendul trecut. Unele chiar de la mai-marele echipei Petronas, Razali: „A impresionat pe mulți. Să nu-și piardă visul de a reveni în MotoGP, sunt sigur că ne vom revedea curând.” Un mesaj destul de clar, cu acel „curând” care ar putea deveni realitate. Fără îndoială, Motomondialul intră în vacanță, dar va fi o vacanță fierbinte.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account