Dakar 2021: Price abandonează, Honda la putere. Mani recuperează.

Ediția 2021 a Raliului Dakar a mers de minune pentru echipa de uzină Honda până acum. Patru dintre primii cinci piloți în clasamentul general rulează pentru Honda Monster Energy, iar KTM pierde un pilot foarte puternic, pe Toby Price.

Etapa de astăzi, o buclă în jurul orașului Neom, i-a întâmpinat pe piloți cu o probă specială de 465 km, cu peisaje superbe, începând pe malul mării, apoi cu un traseu rapid printre pietre mari, o zonă foarte periculoasă, unde un singur pas greșit poate să însemne o accidentare. Și fix asta i s-a întâmplat lui Toby Price. Australianul, de două ori câștigător al raliului, trăgea tare pentru a recupera diferența de timp dintre el și piloții de uzină Honda când a căzut și s-a accidentat pe partea stângă a corpului. Lângă el s-au oprit mai mulți dintre rivalii săi, printre care și Ricky Brabec. Price a fost evacuat cu elicopterul, iar riderii care l-au ajutat până la venirea echipei medicale au primit înapoi timpul pierdut (aproximativ 20 de minute).

Brabec și-a continuat forcing-ul și a terminat speciala cu al doilea timp, în spatele coechipierului său Kevin Benavides. Jose Ignacio „Nacho” Cornejo a deschis speciala, dar a navigat excelent și a pierdut foarte puțin timp față de Benavides și de Brabec, terminând ziua cu al treilea timp și mărindu-și avansul în clasamentul general față de restul urmăritorilor.

Astfel, cu trei etape rămase din Raliul Dakar 2021, Cornejo conduce la general, cu 11 minute față de Benavides și peste 14 minute față de Sam Sunderland, britanicul fiind singurul pilot KTM cu șanse reale la victorie.

Mani Gyenes a mers excelent astăzi, într-o specială dificilă, terminând cu al 25-lea timp și primul la clasa Original by Motul. Mani recuperează astfel aproape 20 de minute față de adversarul său de la această clasă, Arunas Gelazninkas.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account