Hafizh Syahrin este candidatul principal pentru locul în echipa Tech 3 lăsat liber de Jonas Folger

Malaezianul Hafizh Syahrin, pilot la Moto2 pentru Petronas Sprinta Racing, este cel mai probabil înlocuitor al lui Jonas Folger în echipa Tech 3, căci germanul a anunțat că nu va alerga în 2018 din motive de sănătate.

Syahrin după un podium la Misano.

Folger, autorul unui podium în calitate de debutant anul trecut, nu va alerga în 2018, concentrându-se în schimb pe ameliorarea sănătății sale după ce a fost diagnosticat cu Sindromul Gilbert, o boală rară care împiedică ficatul să proceseze corect bilirubina.

În aceste condiții, managerul echipei Tech 3, Herve Poncharal, anunțase că se află în căutări intense pentru un înlocuitor, dar că, din principiu, nu va încerca să „fure” niciun pilot care are deja contract cu altă echipă pentru 2018, pentru că asta nu ar face decât să paseze problema pe care o are el mai departe.

Mai multe nume au fost vehiculate pentru posibilul înlocuitor al lui Folger, dar singurul care, deocamdată, care șanse mari să se concretizeze este cel al lui Hafizh Syahrin. Malaezianul este unul dintre piloții de top 10 de la Moto2, are foarte multă experiență și o viteză fenomenală pe pistă umedă. În plus, sponsorul personal al său, Petronas, căuta de vreo doi ani încoace posibilități pentru a-l promova la clasa regină.

Problema lui Syahrin era că și el avea contract deja cu echipa Petronas Sprinta Racing pe 2018. Dar săptămâna trecută echipa a anunțat că Zulfahmi Khairuddin îi va lua locul lui Syahrin anul acesta. Presa britanică a speculat că motivul pentru care Syahrin a fost eliberat de contract chiar înainte de începutul sezonului ar fi tocmai pentru a se califica drept înlocuitor al lui Folger, în condițiile impuse de Poncharal.

Șansele sunt foarte mari ca, în următoarele zile, să avem un anunț concret în această privință. Deocamdată, însă, există și un obstacol. Sponsorul personal al lui Syahrin, gigantul petrolier Petronas, va dori cu siguranță să-l însoțească pe malaezian la clasa regină. Dar ar exista un conflict cu Motul, sponsor de tradiție al echipei Tech 3. Acest conflict ar trebui rezolvat înainte ca un contract să poată fi semnat.

Deși este vorba de o alegere de context, Syahrin nu ar fi neapărat o alegere proastă. Este un pilot rapid, cu experiență, care a terminat în top 10 sezonul de Moto2 în repetate rânduri și are trei podiumuri la activ. Malaezianul este și un specialist al ploii, aspect care s-ar putea dovedi crucial dacă vom avea la fel de multe curse pe ploaie în 2018 ca anul trecut.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account