E oficial: Johann Zarco va alerga pentru KTM anul viitor!

Francezul de la Tech 3 va alerga pentru constructorul din Mattighofen începând din 2019.

Johann Zarco a fost o revelație de când a intrat în clasa regină cu Monster Yamaha Tech 3 sezonul trecut, obținând patru podiumuri, trei pole-position-uri, conducând curse și ajungând la doar câțiva metri de o primă victorie pentru o motocicletă satelit Yamaha în MotoGP.

Deși Tech 3 va trece pe motociclete KTM anul viitor, Herve Poncharal știa că are șanse foarte slabe să-l păstreze pe Zarco, chiar declarând direct că pilotul în vârstă de 27 de ani merită un loc într-o echipă de uzină.

Zvonurile care îl plasau pe Zarco la Red Bull KTM începuseră încă de la finalul sezonului trecut, deși atât Repsol Honda, cât și Suzuki și-au exprimat interesul în ceea ce-l privește pe dublul campion mondial la Moto2. Dar Suzuki l-a ales pe Alex Rins în 2017, în defavoarea lui Zarco, iar locul din echipa de uzină Honda ar fi fost ca vioara a doua în spatele „solistului” Marc Marquez.

Zarco i se va alătura lui Pol Espargaro anul viitor (care a semnat din nou cu KTM ieri), Bradley Smith rămânând pe dinafară. Francezul a semnat un contract pe doi ani – 2019 și 2020.

Zarco a fost primul campion din Red Bull Rookies Cup, în 2007, înainte să-și înceapă cariera în GP.

Alegerea lui Zarco este una curajoasă, totuși, având în vedere că modelul KTM RC16 încă mai trebuie dezvoltat destul de mult pentru a se transforma într-o motocicletă cu potențial de victorie.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account