Familia Streetfighter de la Ducati crește cu V2 și V4 SP

Streetfighter V2 și respectiv V4 SP sunt două noi modele Ducati, care de acum asigură atât biletul de intrare în această gamă, cât și opțiunea „extremă”, cu posibilitate de extindere, după cum vom vedea la final.

Desigur, V2 este modelul entry level pentru gama Streetfighter, dar nu și o motocicletă pentru începători, în timp ce V4 SP (inițialele provin de la Sport Production) este descris de către Ducati drept naked-ul care va produce mai multă adrenalină decât orice motocicletă de acest tip ieșită de porțile fabricii din Borgo Panigale.

Să începem cu Streetfighter V2!

Acesta combină mecanica lui Panigale V2 – un V-twin de 955 cmc care produce 151 de cai putere și un cuplu de 101.4 NM- cu un aspect fidel rețetei clasice Ducati Streetfighter. S

Spre deosebire de alți producători care detunează propulsoarele atunci când acestea trec de pe modelele sportive pe cele naked, Ducati alege să le păstreze neschimbate, așadar propulsorul Superquadro  rămâne identic cu cel de pe Panigale V2. La fel cum își păstrează și postura de membru stresat al șasiului, partea anterioară susținând o structură monococă, în timp ce pe spatele său se atașează bascula monobraț. Aceasta este proiectată însă pentru un rulaj mai stabil, fiind cu 16 mm mai lungă decât în cazul lui Panigale V2, în timp ce cauciucurile Pirelli Diablo Rosso IV au un focus mai stradal. În schimb, credincios denumirii pe care o poartă, Streetfighter V2 este mai fioros la accelerare, întrucât foaia spate are cu doi dinți mai puțin.

Șaua este mai lată și mai căptușită, scărițele sunt repoziționate pentru a susține o poziție de pilotaj mai dreaptă, iar ca aspect, Streetfighter V2 nu este doar un Panigale dezbrăcat de carenaj, întrucât primește nasul fratelului său mai mare și mai puternic, după cum o să vedem în curând, V4.

La capitolul suspensii, avem una bucată furcă Showa Big Piston de 43 mm și un amortizor Sachs complet reglabil, identice cu ce vom găsi pe Panigale, la fel cum sunt și frânele, cu excepția plăcuțelor care sunt mai puțin agresive atunci când vin în contact cu discurile de 320 mm, acționate fiind de etrierele monobloc Brembo M4-32. Desigur, avem și un ghidon lat, din aluminiu, poziționat sus, iar tot “pachetul” cântărește 178 kilograme, fără lichide.

La capitolul electronică, ar fi greu să găsim ceva de reproșat, motocicleta are de toate, cornering ABS și Traction control, în versiunea Evo, specifică Ducati, iar asta înseamnă că sistemul poate fi setat pentru a permite intrarea cu drift în viraj, alături de multe alte opțiuni de personalizare. Nu lipsesc nici Ducati Wheelie Control Evo, quickshifter bidirecțional, sistem de control al frânei de motor, toate acestea cu meniuri suficient de stufoase încât să-i satisfacă și pe cei mai exigenți piloți, care sunt secondați în decizii de o platformă inerțială cu șase axe. Bordul TFT de 4,3 inch oferă acces la trei moduri de pilotaj, Sport, Road sau Wet, fiecare bucurându-se de setări consistente.

Iar dacă toate acestea nu ți-ar fi de ajuns…

Ducati Streetfighter V4SP va fi disponibil din ianuarie 2022 și va veni cu 208 cai putere, livrați de propulsorul Desmosedici  Stradale. El va fi și cu 3 kilograme mai ușor decât actualul V4 S, cântărind 196 de kilograme. Aceasta se datorează în mare parte roților din carbon, cu aproape 1.5 kg mai ușoare decât V4S, dar nu este vorba doar de greutate, ci și de comportamentul pe care îl capătă motocicleta și despre care ne permitem să credem că va fi unul destul de „turbat”. Ducati vorbește despre o reducere a inerției roților cu 26% pentru cea față și 46% pentru spate, ceea ce sună de-a dreptul înfricoșător.

Noroc cu suspensia Ohlins Smart EC 2.0 – care, atenție, la viteze mari, lucrează împreună cu cele două aripioare montate pe lateralele radiatorului motocicletei, și mai mare noroc cu etrierele Brembo Stylema R care provin de pe exoticul Ducati Superleggera sau cu ambreiajul uscat STM-EVO SBK cu funcție anti-hopping! Nu mai vorbim despre electronică, aceasta incluzând absolut tot ce se poate imagina la ora actuală. Schema de culoare “Winter Test” se inspiră din aspectul motocicletelor Ducati WSBK și MotoGP din timpul testelor presezon și, pentru cine vrea cu obstinație ceva în plus, există o evacuare Akrapovic care duce puterea la 217 cai și elimină 6 kilograme din masa motocicletei.

Prețul este pe măsură, întrucât V4 SP va costa dublu față de Streetfighter V2!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account