Matthias Walkner câștigă a doua etapă a Raliului Dakar

A doua etapă de Dakar nu a fost deloc ușoară, implicând o specială de 342 km desfășurată în mare parte în deșert. Austriacul Matthias Walkner (KTM) a avut câștig de cauză, după o luptă îndelungată cu americanul Ricky Brabec (Honda).

Ieri, Ricky Brabec a pornit foarte motivat pe traseul lung de 552 km, în a doua zi a Raliului Dakar. Americanul din echipa de uzină Honda era pe primul loc la fiecare waypoint al probei speciale de 342 km, una desfășurată în plin deșert Atacama. Dar Brabec avea un avantaj minor, de cele mai multe ori, față de Matthias Walkner, câștigătorul ediției de anul trecut a raliului.

În cele din urmă, Walkner a atacat serios pe ultima porțiune a specialei și a terminat-o pe primul loc, cu un avantaj de doar 22 de secunde față de Brabec. Foarte aproape de cei doi a terminat și Joan Barreda, care rămâne lider în clasamentul general.

Brabec a declarat că nu se gândește foarte mult la strategia pe termen lung și că are de gând să tragă tare în fiecare specială, sperând că totul se va termina cu bine și că va fi acolo în față la finalul raliului. Și Barreda s-a declarat mulțumit de cum merg lucrurile, dar pare (deocamdată, cel puțin) ceva mai calculat și mai înțelept decât în trecut.

Cu siguranță mentalitatea piloților de top a fost afectată de faptul că această ediție a raliului este semnificativ mai scurtă și, aparent, mai simplă decât cele ale ultimilor ani. Astfel, riderii din top 10 trebuie să forțeze destul de mult în fiecare etapă ca să nu piardă prea mult timp față de adversari și să rămână în cărți.

Toby Price a terminat al patrulea speciala de ieri, urmat de chilianul Pablo Quintanilla, de Sam Sunderland și de Adrien van Beveren. Xavier de Soultrait (Yamaha) și Paulo Goncalves au avut de suferit ieri, pierzând destul de mult timp. Goncalves este în revenire după o recentă problemă la splină și se pare că nu este la 100% din punct de vedere fizic.

În clasamentul general, Joan Barreda este în continuare la conducere, cu un avantaj de doar un minut și jumătate față de Matthias Walkner, cu Ricky Brabec la doar două secunde de austriac, în poziția a treia. Quintanilla și Price sunt aproape și ei, la 3:17, respectiv 4:33 față de lider. Paulo Goncalves și Xavier de Soultrait deja trebuie să se bazeze pe greșeli sau probleme pentru riderii din față, căci sunt la aproximativ 20 de minute de lider.

Mani Gyenes a terminat al 64-lea etapa de ieri, mergând în continuare foarte conservator, astfel încât să nu cadă și să nu fie nevoit să ridice motocicleta, în condițiile în care brațul său drept este încă în recuperare. Românul din Satu Mare este pe 63 la general și pe 6 în clasa Original by Motul.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account