Este oficial: Marc Marquez se alătură Gresini Racing

De opt ori campion mondial, Marc Marquez va trece la Ducati după ce a încheiat o colaborare de 11 ani cu Honda. 

Familia Gresini are plăcerea de a anunța sosirea lui Marc Marquez pentru sezonul 2024. Pilotul spaniol, campion mondial în mai multe rânduri, și-a anunțat recent despărțirea de Honda și, începând cu sezonul viitor, va fi noul pilot al Gresini Racing MotoGP, alături de fratele său Alex.

Frații Marquez fac astfel o echipă de vis, Marc alăturându-se unei echipe satelit care a demonstrat deja că poate lupta cu cei mai buni odată cu revenirea la statutul de echipă independentă în clasa regină.

 

Marc Marquez: „Sunt încântat de această nouă provocare. Nu a fost o decizie ușoară pentru că este o schimbare mare din toate punctele de vedere. Dar uneori, în viață, este important să ieși din zona ta de confort și să faci pasul pentru a continua să crești. În ceea ce privește motoicicleta, știu că va trebui să-mi adaptez stilul de condus și nu va fi ușor. Dar sunt, de asemenea, sigur că toată echipa Gresini mă va ajuta foarte mult. Abia aștept să cunosc echipa și să încep să lucrez cu ei. Aș dori să le mulțumesc Nadiei, lui Carlo și lui Michele pentru încrederea și respectul pe care mi l-au arătat.

Nadia Padovani, proprietar Gresini Racing Team: „Acesta este un moment istoric pentru Familia Gresini. Faptul că Marc Marquez a ales să concureze cu noi în sezonul următor este absolut fantastic și sunt extrem de fericită că pot fac acest anunț oficial. În mai puțin de un sezon ne-am apropiat foarte mult de fratele său și îl vom primi pe Marc în același fel, deoarece suntem siguri că are tot potențialul de a fi competitiv pe GP23 încă de la început. Nu în ultimul rând, aș dori să-i mulțumesc lui Fabio Di Giannantonio pentru profesionalismul său și îi dorim toate cele bune pentru continuarea carierei sale.”

foto: Gresini, MotoGP

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account