Mol
Mol
Mol

Sunderland câștigă etapa de azi din Dakar și trece la conducere. Parcurs constant pentru Mani.

Situația este cât se poate de strânsă în Raliul Dakar după etapa a opta, cu un total de 830 km parcurși între Al Dawadimi și Wadi Al Dawasir, dintre care 395 de probă specială. Sam Sunderland obține prima victorie de etapă de anul acesta și trece din nou pe primul loc la general.

După câteva mii de kilometri bune prin deșerturile Arabiei Saudite, parcurse în mare parte pe o vreme friguroasă, distanța dintre primii doi clasați este de mai puțin de patru minute. Primii patru clasați sunt acoperiți de cinci minute și jumătate și mai puțin de o oră îi acoperă pe primii 16 clasați dintre piloții pe două roți.

Așadar, ne putem aștepta la un final palpitant pentru cel mai lung și mai dificil rally-raid din lume. Sam Sunderland, care aleargă acum pentru Gas Gas (companie actualmente deținută de KTM), pierduse primul loc la general în favoarea cumnatului său, francezul Adrien Van Beveren, pe Yamaha, ieri, dar astăzi a recuperat distanța și s-a instalat din nou la conducere, deși cu o marjă foarte mică. Van Beveren este la mai puțin de cinci minute la general de Sunderland, după ce a pierdut 10 minute astăzi, cu locul 9 la finalul specialei.

Piloții Gas Gas și KTM au de furcă și cu două motociclete Honda de uzină, pilotate magistral de chilianul Pablo Quintanilla și de veteranul spaniol Joan Barreda, care aleargă cu o accidentare serioasă la umăr, survenită acum câteva zile. „Quintafondo”, cum este supranumit pilotul sudamerican (expresie care înseamnă „A cincea în blană”), a fost al doilea pe speciala de azi și își păstrează locul patru la general, la mai puțin de 6 minute de Sunderland. Barreda a avut probleme serioase de-a lungul raliului, dar a recuperat și este acum al cincilea, la mai puțin de 15 minute de lider.

Mâine, Sunderland va deschide traseul, ceea ce îl pune într-o poziție foarte dezavantajoasă față de rivali, căci el va duce greul în materie de navigație și nu va avea urme în față după care să se ia în momentele mai dificile.

Al nostru Mani Gyenes a terminat speciala cu al 45-lea timp și este pe 41 la general, un parcurs mai mult decât lăudabil după ce ajunsese undeva în zona locului 80 la general în a doua etapă, când i se rupsese axul basculei în plină specială. În categoria Original by Motul, destinată riderilor care nu beneficiază de asistență tehnică, Mani a fost al șaselea astăzi și este pe 5 la general. Mani a câștigat categoria în 2020, dar anul acesta șansele sale sunt foarte mici, căci se află la peste 3 ore de lider, lituanianul Arunas Gelazninkas, care a câștigat la această categorie anul trecut.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account