Rossi si Rea s-ar putea lupta cu Stoner la Suzuka

Valentino Rossi a creat furori dupa ce a postat aceasta poza pe Twitter, care il arata pilotand o Yamaha R6 pe timp de noapte, cu comentariul „night training” (antrenamente de noapte).

image1

Presa a inceput sa speculeze ca legendarul pilot din Motomondial ar putea sa ia startul la Cursa de 8 Ore de la Suzuka din acest an, in saua noii Yamaha YZF-R1, unde s-ar duela cu fostul sau mare rival, Casey Stoner, care a confirmat ca va pilota pentru Honda in prestigioasa cursa de anduranta.

Rossi a mai participat in curse de anduranta pe circuitul japonez, castigand cursa in 2001 pentru Honda, alaturi de Colin Edwards, care era campion la Superbike in acea vreme. Doctorul si-a exprimat dorinta de a reveni in cursa de la Suzuka de mai multe ori si se pare ca a fost aproape de a ajunge acolo in 2013, in echipa cu Cal Crutchlow, care alerga si el pentru Yamaha in MotoGP pe atunci.

Un alt pilot de top care s-ar putea alatura bataliei este actualul lider in clasamentul general din Mondialul de Superbike, Jonathan Rea. Nord-irlandezul care alearga acum pentru Kawasaki a castigat cursa de 8 ore din Japonia in 2012, alaturi de Ryuichi Kiyonari, pe Honda. Rea era pe cale sa obtina rezultate remarcabile si in editiile din 2013 si 2014, dar a fost oprit de cazaturi ale coechipierilor si probleme mecanice.

Rea a mers la Suzuka intre primele doua etape de WSBK pentru a testa motocicleta Kawasaki ZX-10R in specificatia folosita in Campionatul Japonez de Superbike, cu scopul de a dezvolta motocicleta, pare-se. Britanicul a declarat pentru Motorcyclenews: „Am pilotat ZX-10R-ul in specificatia de Superbike japonez pentru a incerca sa le dau o directie de dezvoltare a motocicletei. Imi place foarte mult la Suzuka, dar ar fi foarte dificil in acest an din cauza programului meu din WSBK, pentru ca am Laguna Seca in weekendul dinainte si Sepang in weekendul de dupa. Vom vedea!”

Posibilitatea ca Rossi si Rea sa participe, alaturi de Stoner, ar putea face mult mai incitanta cursa de anduranta de pe circuitul japonez, una care este foarte importanta pentru producatorii japonezi. In trecut, multe vedete din GP si SBK au fost recrutate pentru a participa acolo, printre castigatori enumerandu-se nume mari precum Noriyuki Haga, Michael Doohan, Wayne Gardner si Wayne Rainey.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account