Pandemia de coronavirus pune sub semnul întrebării ultima etapă de MotoGP

Sezonul de MotoGP ar trebui să se încheie la Portimao, în Portugalia, pe 22 noiembrie, dar guvernul portughez este în alertă din cauza revenirii epidemiei de coronavirus.

Zilele trecute, Carmelo Ezpeleta, șeful Dorna, a confirmat că sezonul 2020 de MotoGP se va încheia conform programului stabilit, în ciuda intensificării epidemiei de coronavirus. Adică două etape la Valencia, pe 8 și 15 noiembrie și etapa finală la Portimao, pe 22 noiembrie. Dar știrile care vin din Portugalia nu sunt deloc liniștitoare, iar autoritățile locale au puterea de a hotărî anularea evenimentelor sportive.

În Spania se va alerga conform programului, piloții neavând voie să se întoarcă acasă între etape. La Portimao s-a ținut recent Marele Premiu de Formula 1, în prezența a 27.500 de persoane. Dar nu au lipsit polemicile la nivel național, căci este încă în vigoare interdicția adunărilor de mai mult de 5 persoane. Dar guvernul portughez a dat undă verde etapei, având asigurări că Liberty Media (echivalentul Dorna din F1) și organizatorii vor respecta protocoalele de siguranță.

Dar după cursa de F1 au apărut 14 cazuri pozitive, iar acum guvernul portughez trebuie să decidă ce se va întâmpla cu evenimentul MotoGP. Probabil că porțile vor fi închise publicului (dacă se va ține etapa), asta deși până acum o lună se vorbea de 50.000 de spectatori. Dar ieri s-au înregistrat 4.000 de cazuri noi în Portugalia, cu un total de 142.000 de persoane infectate. 39 de oameni au murit în ultima zi, cu totalul deceselor ajungând la 2.507.

Diogo Serra Lopes, secretar de stat în Ministerul Sănătății portughez, a declarat în presa națională că „evoluția pandemiei înseamnă că toate măsurile și evenimentele trebuie reevaluate în mod constant. Și că cele mai bune decizii se vor lua în funcție de cum evoluează pandemia și de ce se întâmplă în aceste zile.”

Datele nu par să ducă spre un deznodământ fericit, deocamdată cel puțin. Marele Premiu al Valenciei, așadar, ar putea fi decisiv în lupta pentru titlul din 2020.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account