Kevin Benavides câștigă primul său Dakar pentru Honda! Mani termină pe 23.

Argentinianul Kevin Benavides (Honda Monster Energy) a câștigat primul său Raliu Dakar din carieră, după un parcurs constant de-a lungul celor două săptămâni de competiție. Podiumul ediției 2021 a raliului este completat de Ricky Brabec (Honda) și de Sam Sunderland (KTM).

Kevin Benavides a pătimit multe, la un moment dat și-a spart nasul în urma unei căzături, dar a câștigat primul său Dakar.

Speciala de astăzi a fost relativ scurtă și fără probleme mari. Sam Sunderland a deschis traseul, ceea ce l-a pus în dezavantaj și l-a făcut să piardă destul de mult timp față de riderii care l-au urmat. Ricky Brabec a încercat să forțeze pentru a recupera cele șapte minute care îl despărțeau de coechipierul său, Kevin Benavides, dar n-a reușit să recupereze decât două minute și ceva. L-a depășit totuși pe Sam Sunderland în clasament, astfel încât Honda înregistrează primul 1-2 în Raliul Dakar din 1987, când Cyril Neveu termina în fața lui Edi Orioli, ambii pe Africa Twin. Foarte interesant este că în acea ediție de acum 24 de ani, Franco Picco termina al patrulea, pe o motocicletă Yamaha. Italianul, acum în vârstă de 65 de ani, a terminat astăzi al 15-lea Dakar din carieră, pe locul 43 la categoria Moto, în șaua unei motociclete Husqvarna.

Cel mai bine clasat debutant a fost australianul Daniel Sanders, pe locul 4. Acesta pare să îi calce pe urme conaționalului său Toby Price, care a terminat pe podium primul său Dakar. Următorul debutant clasat a fost specialistul în enduro Tosha Schareina, pe 13 la general. Laia Sanz a câștigat din nou la categoria Femei, terminând pe un excelent loc 17 la general, pe motocicleta sa Gas Gas de uzină.

Al nostru Mani Gyenes a terminat speciala de astăzi cu al 22-lea timp, obținând locul 23 la general și locul 2 la clasa Original by Motul. Sătmăreanul a rulat constant și sigur de-a lungul raliului, obținând un rezultat foarte bun, având în vedere accidentarea cu care a avut de furcă cu relativ puțin timp înainte de competiția din Arabia Saudită.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account