MV Agusta Superveloce Alpine – artă pe două roți, în serie limitată

MV Agusta produce o serie limitată a superbului model Superveloce, inspirată de mașina Alpine A110, realizată de Monaco Design Studio, în colaborare cu producătorul francez Alpine.

MV Agusta și Alpine au încheiat un acord important pentru colaborarea în producția unui model foarte special: o ediție limitată a lui Superveloce 800, numită Superveloce Alpine, realizată în doar 110 exemplare – o legătură cu modelul Alpine A110, mașina după care se inspiră această versiune a sportivei retro a producătorului din Schiranna.

Acest parteneriat este abia la început, iar acest prim produs se concentrează mai mult pe partea de stil, dar este doar un punct de plecare pentru colaborările care ar putea implica în viitor și departamentele tehnologice ale celor doi producători, poate chiar pe partea de auto. Punctele comune ale celor două mărci sunt trecutul și prezentul în competiții și pasiunea pentru mecanică și design, o asemănare care i-a inspirat pe oamenii de la Monaco Design Studio (divizia MV Agusta care se ocupă de creația modelelor speciale), care au lucrat în strânsă colaborare cu proiectanții de la Alpine.

Rezultatul este o MV Agusta Superveloce a cărei coloristică și finisări seamănă foarte mult cu cele ale actualului model Alpine A110 – culoarea albastră este perfect identică. Diverse detalii constituie elemente comune pentru Superveloce și A110: literele „A” în relief pe carenele motocicletei italiene sunt la fel cu cele de pe Alpine, șaua este din Alcantara, cu cusături albastre, la fel ca interiorul mașinii franceze, iar jantele negre prelucrate CNC aduc aminte de cele de pe A110.

Baza tehnică a motocicletei rămâne neschimbată în esență, motorul cu trei cilindri cu arbore contrarotativ dezvoltând 147 CP la 13.000 rpm. Cadrul este mixt, grilă din oțel cu plăci din aluminiu, iar estetica desenată de Adrian Morton a fost ușor modificată de departamentul de design al producătorului din Varese. Motocicleta este mai ușoară, multe elemente fiind fabricate din fibră de carbon, mai ales cele aflate mai departe de centrul de greutate, pentru centralizarea maselor.

Noul pachet electronic va fi prezent pe toată gama MV Agusta cu motoare de 800 cmc începând din 2021 și include un sistem ABS Cornering de la Continental, care oferă și funcția de control al ridicării roții spate pe frânare, bazându-se pe o platformă inerțială cu șase axe. Și restul sistemelor electronice devin mai performante datorită acestei platforme (controlul tracțiunii, anti-wheelie, launch control).

Motocicleta se va vinde în rețeaua MV Agusta cu tot cu un „racing kit” care include o evacuare specială Arrow, o centrală electronică cu programare specială, un bușon de rezervor special cu curea cu logo Alpine, capac monopost, husă specială pentru motocicletă și certificat de autenticitate. Prețul? Un fleac: 36.300 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account