Mol
Mol
Mol

Peste 450 km/h! Max Biaggi stabilește noi recorduri cu Voxan Watt GPS

Max Biaggi a stabilit un nou record de viteză pentru motociclete electrice. Este vorba despre 283 de mile pe oră sau 454.4 km/h, reușiți la bordul unui Voxan Wattman, cu design tip streamline.

De menționat că echipa lui Max Biaggi a doborât nu mai puțin de 21 de recorduri, dar acesta era obiectivul lor principal, în cadrul unei clase rezervate motocicletelor sub 300 de kilograme. Recordurile au fost omologate în Statele Unite ale Americii, în Florida, la Kennedy Space Centre, pe o pistă folosită de navetele spațiale. În cadrul celor șase zile dedicate operațiunilor de doborâre a recordurilor, viteza maximă atinsă de motocicleta Voxan Wattman GPS a fost de 292.204 mile pe oră. Vă lăsăm plăcerea de a face calculul!

De menționat că recordurile anterioare aparțineau tot lui Max Biaggi & Voxan. Producătorul francez a modificat motocicleta în așa fel încât aceasta să poată concura în categoria modelelor sub 300 de kilograme, dar și la clasele naked și “Partially Streamlined”.

Ampatamentul a fost crescut, iar poziționarea șeii se poate modifica, Voxan Watt GPS afișând cu mândrie și numărul de concurs al fostului campion mondial. Propulsorul Mercedes EQ Formula E se bucură acum de o putere crescută, de 429 de cai, față de 362 de cai, atât cât furniza versiunea anterioară. Merită menționat și cuplul, 1360 Nm, fiind evident că puțini muritori pot gestiona astfel de forțe.

Potrivit regulilor FIA, încercările de record au fost făcute pe aceeași fâșie de 1 km, în limita a două ore, media orară rezultată devenind și viteza finală care a fost consemnată. Și dacă asta nu ar fi fost îndeajuns, a fost folosită și versiunea fără caroserie tip streamline, Max Biaggi stabilind și aici un nou record, cu “doar” 369.6 km/h.

Și, pentru că tot suntem la acest capitol, promitem că vom reveni cu un material dedicat proiectului inițiat de Guy Martin, care dorește ca în 2022 să devină primul om care trece de 400 mile pe oră, la bordul unui vehicul cu două roți.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account