Chinezii lansează un tourer care își propune să eclipseze…industria!

Salonul Moto Internațional de la Beijing a fost scena unei lansări care, cu siguranță, i-a umplut de mândrie pe chinezi:  Souo S2000GL, un tourer de mari dimensiuni, care, cel puțin pe hârtie surclasează mărețe realizări ale capitalismului, precum Honda Gold Wing, BMW K1600GT sau chiar alde Harley-Davidson CVO-Limited și Indian Chief.

Aceasta din simplul motiv că oamenii muncii chinezi au dezvoltat un motor cu (cât) mai mulți cilindri și o capacitate care e mai greu de găsit în industria moto: 2.000 cmc. Configurația? Un boxer cu opt cilindri, despre care producătorul spune că se aude ca răgetul unui leu. Literalmente, am citit cu ajutorul Google Translate comunicatul de presă.

Dar cine este producătorul? Great Wall Motors, un nume despre care unii dintre noi au mai auzit, un producător de SUV-uri de lux, clasat pe locul 25 în lume într-un top al constructorilor de automobile. GWM și-a „tras” și un brand moto, inspirându-se, desigur, cu larghețe de oriunde a putut. Din păcate, undeva, Yamaha Star Venture, tourerul de mare calibru, pregătit de Casa din Iwata pentru Statele Unite ale Americii, oftează din greu…

Soluția aleasă pentru transmisie este o unitate DCT cu opt trepte de viteză și o treaptă pentru manevrele de parcare. Ca element de originalitate, furca este tip paralelogram, o idee bună ținând cont de masa motocicletei, care sigur mică nu e. Souo a fost destul de zgârcit cu informațiile despre S2000GL, menționând doar că suspensiile se pot regla electronic.

Iar asta e ceva, dacă ne gândim la Tesla, căci chiar ieri, un proprietar mi se lăuda ca a primit Matrix Led inclus într-un simplu upgrade.

În comunicatul ofical al producătorul nu apar date referitoare la putere, cuplu, masă, etc, dar se arată că motocicleta este confortabilă precum „o apă curgătoare”. Este menționat bordul LCD de 12.3 inch, al cărui cip suportă upgradeuri, astfel încât „să te poți da cu motocicleta diferit, de fiecare dată”. Exisă și o funcție de control vocal, asemănătoare cu cea a automobilelelor „smart”.

Chinezii mai menționează etriere Brembo cu patru pistonașe atât pe roata față cât și pe cea spate,  un cadru sudat în aluminiu, radare, parbriz reglabil electric, șa și manșoane încâlzite și, un portbagaj cu o capacitate de 118 litri. Momentan, Souo S2000GL se află în teste, dar chinezii spun că va avea fiabilitatea unui Tank, acesta fiind unul dintre brandurile de SUV-uri ale GWM.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account