Programul Yamaha bLU cRU câștigă premiul FIM Award for the Future

O inițiativă a Yamaha Motor Europe, programul bLU cRU a adunat în 2022 peste 400 de tineri sportivi, atât în disciplinele off-road cât și pe asfalt. Cu toții s-au bucurat de sprijin tehnic și logistic, coaching și de oportunitatea de a își dezvolta o carieră în sportul cu motor.

Programul lansat în 2016 a fost recompensat de către Federația Internațională de Motociclism cu prestigiosul Award for the Future, în cadrul recentei gale de premiere, desfășurată la Rimini, în Italia.

Acest premiu este dedicat celor care lucrează pentru îmbunătăți și facilita prezența tinerilor în toate activitățile legate de motociclism, la nivel național și internațional. Este apreciată dezvoltarea modelelor de urmat de către tineri, a dezvoltării de programe de mentoring, crearea de noi competiții și clase sau inovații dedicate în mod specific celor mai tineri rideri.

Începând cu 2017, sportivii și sportivele se puteau înscrie în trei clase, în cadrul a mai multor campionate naționale de motocross din Europa: YZ65, YZ85 și YZ125. Primii 120 de piloți erau apoi selectați pentru a participa în YZ SuperFinale, unde concurau pentru a obține un loc într-un Masterclass alături de piloți Yamaha de top. În urma încă unei selecții, câștigătorii fiecărei clase primeau sprijin oficial Yamaha pentru sezonul următor.

De notat că în 2019, Zoltan Ordog (Top Cross TCS) era cel care câștiga Masterclas-ul YZ85, obținând sprijinul Yamaha Motor Europe, o poveste despre care poți citi pe larg aici.

Tot în acest an, programul Yamaha se extindea și la cursele pe asfalt, sprijinind piloții din campionatul FIM Supersport 300. În 2021, Yamaha lansa R3 bLU cRU European Cup, al cărei câștigător se bucură de sprijin complet pentru sezonul următor din WorldSSP300 și implicit de un bilet de acces la cel mai înalt nivel al curselor pe circuit.

Dar, după cum afirmă Eric de Seynes, președinte și CEO Yamaha Motor Europe, bLU cRU nu este dedicat doar tinerilor care aspiră să fie piloși de talie mondială ci tuturor celor care iubesc cursele și doresc să se bucure de această lume, alături de familia Yamaha.

Eric de Seynes ia cuvântul la FIM Awards Ceremony.

Francezul spune că postura de producător de motociclete aduce și o responsabilitate de a proteja viitorul sportului, făcându-l accesibil următoarei generații de piloți. „Trebuie să ne asigurăm, sprijinind sportivii și familiile lor, că talentele sunt identificate și crescute”, afirmă Eric de Seynes.  Totodată, el îi încurajează și pe alți producători să lanseze programe similare, întrucât „suntem rivali pe circuite, dar, când vine vorba despre a asigura un viitor pentru sport, trebuie să lucrăm împreună.”.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account