Pentru tinerii viitorului apropiat: conceptul Aprilia ELECTRICa!

Un supermoto electric! Acesta este planul Aprilia pentru tinerii din viitorul apropiat!

Italienii au prezentat la EICMA conceptul ELECTRICa, despre care prea multe informații nu îți putem oferi. În schimb ce putem face este să discutăm puțin despre de ce-ul „sociologic” al companiei italiene.

În primul rând, Aprilia spune că a rămas atentă la ce vrea generație actuală de motocicliști și că, drept răspuns, i-a oferit platforma 660. Nu o putem contrazice. Apoi, italienii afirmă într-un comunicat de presă că propulsia electrică nu este vreo mare noutate pentru ei, experimentând pe această temă încă din 1975. Aduc în discuție și primul scuter hibrid din lume, MP3 Hybrid. Corect.

Piaggio MP3 300ie Hybrid

Și, pe când copiii care azi sunt prin scoala generală vor crește mari, societatea va fi și mai digitalizată, iar munca, chiar și mai flexiblă. Totuși, nevoia de mobilitate nu va dispărea, iar aici Aprilia vrea să-i rezolve pe tinerii din viitor, cu un supermoto electric. Trebuie spus că acești tineri vor fi deja obișnuiți cu motocicletele electrice și nu le vor mai considera o lucrare diavolească.

Din fericire, Aprilia se ține tare și spune că libertatea, distracția și sportivitatea vor rămâne principii cardinale pentru companie, orice s-ar întâmpla în viitor. Așa că, în loc să le ofere o trotinetă electrică cu capabilitatea de a-și schimba forma sau cine știe ce gadget hipsteresc, italienii propun un supermoto electric.

Aspectul tipic Aprilia se păstrează, în special dacă privim farul cu un cluster triplu, motocicleta fiind compactă și ușoară. Șaua este plasată la o înălțime accesibilă și pentru a ușura tranziția de la scutere, sunt păstrate ambele manete de frână pe ghidon.

Deși Aprilia a fost foarte zgârcită cu datele referitoare la perfomanțe, autonomie, timp de încărcare, alăturarea celor doi termeni „supermoto” și „electric” ne face să sperăm. Așa că, trecem în revistă ce poate fi observat: furcă inversată, etriere radiale, jante turnate și o baterie care pare a fi integrată structural în cadru. Plus amortizor plasat central și transmisie finală pe lanț. Totodată, nu este exclus ca și motorul să fie inclus în basculă, ca la scuterele clasice, semn că oricât de digitalizată devine treaba, unele soluții rămân viabile.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account