Starea lui Marc Marquez s-a ameliorat: se poate accelera procesul de reabilitare

Honda a publicat un comunicat în care anunță că, după ultimul control efectuat la spitalul Ruber Internacional din Madrid, procesul de recuperare al multiplului campion mondial poate să continue într-un ritm mai intens.

Marc Marquez a fost din nou la control la spitalul Ruber Internacional din madrid, unde a fost operat anul trecut pentru a rezolva definitiv problemele la brațul drept. Medicii au confirmat că procesul de vindecare de după teribila accidentare de anul trecut este, în sfârșit, pe drumul cel bun și aproape de final.

„O nouă vizită la Hospital Ruber Internacional, la 10 săptămâni de la intervenția pentru o pseudoartroză infectată la nivelul brațului drept, a confirmat o situație clinică favorabilă”, spune comunicatul trimis azi-dimineață de HRC. „Echipa medicală condusă de doctorii Samuel Antuna și Ignacio Roger de Ona, incluzând doctorii Juan De Miguel, Aitor Ibarzabal și Andrea Garcia Villanueva, a evaluat radiografiile osului consolidat și s-au declarat satisfăcuți de progresul efectuat. De acum, în cursul următoarelor săptămâni, Marquez va putea să intensifice constant procesul de recuperare funcțională a brațului operat.”

Așadar, octuplul campion mondial, după ce a menținut brațul în repaus absolut, va putea să accelereze procesul de reabilitare, pentru a recâștiga funcționalitatea completă și pentru a reveni în șa cât mai repede cu putință. Asta nu înseamnă, cel puțin nu oficial, că Marc Marquez va putea să intre pe pistă pentru primul mare premiu al sezonului, doar că nu mai poate fi vorba de scenariile foarte pesimiste care se vehiculează de ceva vreme. Conform unora dintre aceste scenarii, Marquez ar fi urmat să stea pe bară întregul sezon 2021 și să aibă nevoie de încă o operație.

Comunicatul Honda nu include nicio referire la timpul de recuperare, dar campionul din Cervera a declarat de mai multe ori că nu vrea să forțeze și că va reveni în șaua motocicletei sale de competiție doar atunci când va simți că este refăcut 100% și va avea toate șansele să lupte pentru încă un titlu mondial.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account