Honda patentează poziția variabilă la ghidon

Honda studiază un sistem pentru înălțarea și coborârea poziției în șa. Ar putea debuta pe un viitor sport-tourer.

Honda este unul dintre producătorii cei mai atenți cu facilitatea pilotajului motocicletelor sportive. Constructorul nipon a rămas ultimul care vinde o sportivă de 1.000 cmc fără a-și pune prea multe probleme legate de puterea maximă, punând pe primul loc conceptul Total Control, prin care a devenit renumit.

Probabil, deși imaginile utilizate pentru înregistrarea brevetului arată o Honda CBR1000RR Fireblade, sistemul brevetat recent de Honda nu va fi utilizat pe o supersportivă, ci mai degrabă pe modele mai polivalente, la care confortul joacă un rol mai important.

Sistemul ilustrat permite varierea poziției semighidoanelor folosind un sistem electromecanic (deblocarea unei siguranțe, culisarea ghidoanelor într-o altă poziție unde acestea ar trebui să se fixeze automat) simplu, rațional, și care nu ar trebui să penalizeze prea mult motocicleta în ceea ce privește greutatea.

Sistemul ar trebui să activeze și un mecanism care rotește înspre înainte parbrizul (suntem curioși să vedem soluția prin care se va menține orientarea farului), folosind un singur actuator. Astfel, prin apăsarea unui singur buton, s-ar înălța sau s-ar coborî ghidonul și parbrizul. Lipsește doar o soluție similară pentru scărițe și se pare că am putea vedea în curând prima motocicletă universală.

Am putea s-o vedem în curând? Dificil de spus. Este adevărat că sistemul este destul de simplu și nu necesită modificări masive ale unui proiect deja început de model nou, dar producătorii japonezi sunt, în general, foarte precauți cu experimentearea sistemelor complet noi, acestea intrând în producție doar atunci când s-au eliminat toate dubiile legate de ele. Rămâneți pe recepție.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account