Cum este să îți taie o ambulanță calea pe circuit? Înfiorător!

Un accident unic prin dinamica sa, a avut loc acolo unde te aștepți mai puțin: pe circuit!

Din păcate, viața de motociclist include și acele nedorite momente în care automobiliștii îți taie calea în cele mai surprinzătoare moduri, atunci când te aștepți mai puțin. De aceea, motocicliștii cu experiență spun că dacă vrei să mergi tare, singurul loc în care ești în siguranță este pe circuit.

Dar, se pare, că până și pe circuit se pot întâmpla incidente înfiorătoare, și nu mă refer la cele în care cei care „greșesc” sunt piloții ci la erori din partea organizatorilor, cu consecințe grave.

Mai exact, weekend-ul trecut, pe circuitul Roebling Road din Georgia, Statele Unite ale Americii, în cadrul unei competiții naționale de viteză, o ambulanță a intrat perpendicular pe linia dreaptă, tăind calea a doi concurenți care rulau cu gazul în plin. Nu mult a lipsit ca totul să devină o tragedie.

La peste 200 de km/h, cei doi piloți au reușit la limită să evite ambulanța, Daniel Alexander prin față, iar Dwayne Browb prin spate,  cazul său existând un contact ușor. Ambele motociclete de concurs – Yamaha YZF-R1 – au fost din păcate distruse, dar sportivii au scăpat fără răni care să necesite spitalizarea.

Am considerat că merită să pomenim numele bravilor piloți ale căror reflexe le-au salvat viața, culmea, pusă în pericol de chiar vehiculul care ar trebui să o salveze!

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, accidentul a fost cauzat de o comunicare eronată între șoferul ambulanței, care evacua un sportiv rănit și oficialii de pe circuit.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account