Lorenzo răspunde la declarațiile lui Rossi: „Pentru el era ultima șansă.”

După cucerirea celui de-al cincilea titlu mondial, Jorge Lorenzo îl atacă pe Valentino Rossi în urma declarațiilor acuzatoare ale italianului.

lorenzo-valencia

Se spune că învingătorii au mereu dreptate. În cazul celui de-al cincilea titlu mondial obținut de Jorge Lorenzo, această zicală este valabilă probabil pentru majoritatea fanilor spanioli, dar mai puțin pentru legiunile de fani înfocați ai lui Rossi. După acuzațiile dure aduse de Valentino Rossi la adresa lui Marc Marquez și a lui Lorenzo, proaspătul campion mondial respinge categoric aceste afirmații:

„Asta era ultima ocazie pentru el să câștige un titlu mondial. E clar: acum că există piloți mai tineri și mai rapizi decât el, trebuie să se simtă frustrat.”

Lorenzo nu a umblat deloc cu mănuși în declarațiile sale: „Nu îi e ușor să recunoască simplul fapt că nu avea viteza necesară care să-i permită să câștige mai multe curse și să ajungă la Valencia cu un avantaj mai consistent. Nu ar fi existat nicio polemică dacă Rossi ar fi fost la fel de rapid ca mine și ca Marquez. Ar fi putut câștiga titlul cu ușurință, dar nu a fost așa și a pierdut al zecelea titlu: e greu de acceptat.”

Lorenzo continuă: „Nu ar fi existat nicio controversă și nicio polemică dacă Valentino ar fi avut viteza lui Marc sau a mea și ar fi câștigat mai multe curse. Cu un pic de viteză în plus, constanța pe care a avut-o și fără problemele de la Sepang, ar fi ajuns la Valencia cu un avantaj mult mai mare și ar fi câștigat titlul cu ușurință. Nu a fost așa și el știe că a pierdut ocazia să ia al zecelea titlu; el știe că nu o să mai aibă o astfel de șansă în viitor.”

Pentru Lorenzo, faptul că va fi coechipier în continuare cu Doctorul în 2016 nu reprezintă o problemă: „Sunt sigur că lucrurile se vor îmbunătăți și că va exista respect reciproc.”

Problema pentru Jorge este că Valentino ar putea să mai aibă șanse serioase la un al zecelea titlu. În 2016 se va alerga pe pneuri Michelin și singurul dintre piloții activi care a mai avut de-a face cu pneurile mărcii franceze este chiar Rossi. Deci Doctorul este acum mai motivat decât oricând, după controversele recente, iar „lupii tineri” se vor trezi la anul că vor trebui să lupte fără acel pneu față Bridgestone care oferea un nivel de aderență absolut magic. Ce va fi? Ardem de nerăbdare să vedem!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account