Triumph pregătește un nou Rocket III?

Legendarul Triumph Rocket III a ieșit din producție de ceva vreme, dar, la o conferință a dealerilor Triumph, s-a prezentat un posibil succesor al acestuia. Și arată superb.

Triumph Rocket III, cu motorul său tricilindric de 2,3 litri, amplasat longitudinal în cadru, a fost o motocicletă ieșită din orice tipare. Era motocicleta cu cel mai mare motor produsă în serie, era enormă, dar surprinzător de manevrabilă pentru gabaritul său de portavion.

Producătorul din Hinckley a renunțat însă la uriașul power-cruiser tricilindric în momentul în care normele de emisii Euro 4 au intrat în vigoare, căci motorul nu era gândit pentru aceste reglementări stricte, având în vedere că apăruse în perioada normelor Euro 2. Desigur, la decizia britanicilor a contribuit și succesul relativ modest de care s-a bucurat Rocket III pe piață. Mai-marii de la Triumph speraseră să cucerească piața americană cu enormul cruiser, dar riderii de peste ocean nu s-au dezis de ale lor Harley-Davidson (cel puțin nu suficienți dintre ei).

Dar există și o lumină la capătul tunelului pentru fanii uriașului britanic. La o conferință a dealerilor Triumph, cineva a făcut pe ascuns o poză unei schițe destul de detaliate care pare să reprezinte un nou Rocket III. Desigur, arată altfel (și chiar foarte bine, am adăuga), dar e suficient de similar cu power-cruiserul apărut în 2004 încât să ne dăm seama despre ce e vorba.

Noul Rocket III pare să aibă basculă monobraț, o coadă mai agresivă și mai scurtă, de sportivă, o furcă mai verticală (de motocicletă sport), plus o furcă inversată și etriere radiale. Asta dacă va arăta ca motocicleta din schiță.

Triumph are un obicei să ne surprindă cu modele noi în ultima vreme, așa că noul Rocket III ar putea fi anunțat peste o săptămână, o lună sau un an. Dar suntem destul de siguri că vom vedea un succesor al motocicletei de serie cu cel mai mare motor din lume.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account