Doar un pas de la 8S: Suzuki GSX-8R este o sportivă îngăduitoare

Suzuki a intuit corect că există o nișă pentru un 8S carenat și a procedat ca atare. Întrebarea care se pune este dacă a făcut însă destul. Verdictul îl vom regăsi în cifrele de vânzări.

Astfel, Suzuki GSX-8R devine al patra motocicletă Suzuki propulsată de bicilindrul paralel DOHC de 776 cmc, cu ordine de aprindere la 270 de grade. Ea împarte acest motor, dar și cadrul din oțel, frânele și cutia de viteze cu V-Strom DE și SE.

Track-day sau touring cu cu suficient calabalâc? Ambele sunt ok, promite GSX-8R. Un fel de S1000GT mai accesibil?

Ce este atunci nou? Desigur, carenajul, care are un aspect mult mai agresiv decât caracterul motocicletei și semi-ghidoanele. Acestea sunt plasate însă suficient de sus pentru ca poziția de pilotaj să păstreze trunchiul relativ drept, pentru un uz mai „domestic” decât ce au de oferit motociclete precum Yamaha R7 sau Aprilia RS660. A propos de un uz mai relaxat, de remarcat că scărițele își păstrează poziția de pe 8S, ceea ce nu poate fi placul tuturor atunci când cauți un ritm mai dinamic pe viraje.

Faptul că șaua rămâne la 810 mm face ca motocicleta să fie accesibilă unei tipologii largi de rideri. Iar faptul că 85% din cuplul maxim este disponibil încă de la 4.000 rpm e încă un motiv pentru care GSX-8R  să fie o motocicletă atractivă pentru cei care își doresc o sportivă pentru un uz cât mai cotidian.

O schimbare semnficativă față de roadster-ul 8S este suspensia. Aici, Suzuki a optat pentru Showa în loc de KYB, furca tip big piston oferind o putere de amortizare cu 30% mai mare comparativ cu 8S. Așadar, nici mersul pe circuit nu este exclus, mai ales că cuplul maxim a fost anume păstrat pentru un interval larg, între 6.800 și 8.000 rpm.

Trăgând, deși integrează fioroasa denumire GSX-R în a sa denumire, GSX-8R ne duce mai degrabă cu gândul la caracteristicile GSX-F. Iar caracterul practic al acestei motociclete și capacitatea ei de a pune persoana de la ghidon într-o poziție de deplin control, oferind distracție în cele mai diferite circumstanțe sunt apreciate de mulți.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account