Yamaha Motor lansează propriul fond de investiții pentru sustenabilitate

Yamaha Motor a anunțat astăzi înființarea Yamaha Motor Sustanibility Fund, în scopul realizării de investiții în companiile care lucrează pentru rezolvarea problemelor legate de mediul înconjurător.

Valoarea fondului de investiții este de 100 de milioane de dolari, urmând că acesta să fie activ pentru o perioadă de 15 ani. Obiectivul declarat este compensarea emisiilor de carbon, dar și reducerea efectivă a acestora, alături de amprenta de mediu  a afacerilor actuale.

Misiunea corporației Yamaha Motor este de a oferi încântare și o viață care aduce împliniri oamenilor din întreaga lume. Inițiativele ecologice sunt esențiale pentru Yamaha în îndeplinirea misiunii. Practic, prin acest fond, Yamaha dorește să inițieze colaborări cu numeroasele companii care se luptă pentru rezolvarea problemelor actuale de mediu și să acționeze ca un partener pentru crearea unei lumi mai bune.

De altfel, în 2015, Yamaha a înființat Yamaha Motor Ventures în Silicon Valley, Statele Unite ale Americii, iar în 2018, Yamaha Motor Exploratory Fund, ca fond propriu de investiții. Prin aceste fonduri, compania japoneză a început să investească în companii tip startup, pentru crearea de noi afaceri.

În Planul de Management pe Termen Mediu (2022 – 2024) Yamaha a făcut o temă centrală din sustenabilitate, alături de strategiile de creștere și reîntărirea fundațiilor și procedurilor de management. Compania explorează noi tehnologii și noi modele de afaceri care contribuie la sustenabilitate, pentru a compensa emisiile de carbon și  pe a atingerea neutralitatea emisiilor de carbon.

Aici poți citi de exemplu despre ce înseamnă Yamaha Switch On, iar aici, despre noul trial electric, pregătit de Casa din Iwata.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account