Viitoarea generație Suzuki Hayabusa ar putea avea o transmisie semiautomată

Conform publicației germane Motorrad, proaspăt patentata transmisie semiautomata Suzuki și-ar putea face debutul pe viitoarea generație a Suzuki Hayabusa, model care în 2019 împlinește 20 de ani de existență.

Au fost și vor continua să fie multe speculații privitoare la soluțiile tehnologice pe care Suzuki le va adopta pe viitoarea Busa. Inițial s-a vorbit despre un motor supraalimentat, pentru a rivaliza cu sport-touring-ul Kawasaki H2 SX. În cele din urmă, se pare că Busa va merge pe soluția clasică, a unui motor aspirat. Cvadricilindrul japonez va avea 1440 cmc și puterea estimată la 200 CP îl va plasa într-o luptă corp la corp cu Kawasaki ZZR 1400, respectând în același timp normele de emisii Euro 5.

Revenind la subiectul transmisiei, Suzuki a pantentat în Statele Unite ale Americii o cutie semiautomată care poate fi adaptată pentru montarea pe mai multe modele din portofoliu. Oficialii mărcii aveau deja patente în Japonia (2016) și Statele Unite (2017) pentru o cutie semiautomată adaptată patentelor pentru Suzuki Hayabusa. Schimbarea treptelor se va face clasic, prin acționarea cu piciorul, dar mecanismul intern (acționarea ambreiajului și cuplarea treptei de viteză) presupune descărcarea sarcinii din cutia de viteze prin decuplarea de la motor. Suplimentar, va exista un mecanism de acționare pe semighidonul din stânga. Sistemul este similar cu cel utilizat de Yamaha pe FJR 1300 AS, iar raportat la etalonul transmisiilor automate – Honda DCT – acesta va economisi câteva kilograme bune.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account