Agnellotreffen 2015: intrunire moto la mare altitudine

Agnellotreffen este intrunirea moto de iarna care se tine la cea mai mare altitudine din Europa – in pasul Col Agnel (sau Colle dell´Agnello in italiana), la 2.744 m, in Alpii de la granita dintre Franta si Italia.

agnellotreffen-18

In 2015 s-a desfasurat a doua editie a intrunirii inzapezite, care a luat nastere anul trecut dupa ce un grup de prieteni au stabilit un punct de intalnire in zona dupa Craciunul din 2013. Ideea primei intalniri a fost sa se intrerupa pauza indelungata de iarna, in stilul Elefantentreffen.

Sambata, 18 ianuarie 2014, cativa prieteni s-au intalnit in zona pentru o cina si o noapte la cabana, dar o cadere abundenta de zapada si putinele camere disponibile au transformat intalnirea intr-un camping improvizat, asadar o intrunire moto in toata regula.

Chiar in acel moment, inconjurati de zapada si incalziti de focul facut din scandurile unor banci abandonate s-a nascut ideea de a repeta aventura, impartindu-o cu alti motociclisti. Astfel s-a nascut Agnellotreffen, intrunirea de iarna de la cea mai mare altitudine din Europa, care se tine in umbra varfului Colle dell´Agnello.

agnellotreffen-22

Desi intrunirea a ajuns abia la a doua editie, personalul a trebuit sa faca fata unui numar record de inscrisi, peste 1.000 de participanti venind in ziua de duminica. Organizarea impecabila si conditiile meteo ideale (daca nu se pun la socoteala tonele de zapada) au adus multi motociclisti, unii fiind cazati in camerele cabanelor din zona si altii, mai curajosi, adapostindu-se in corturi, desi temperatura din noaptea de sambata spre duminica a ajuns la -16 grade Celsius.

Programul, impartit de-a lungul celor trei zile ale weekendului trecut, a inclus momente muzicale ale unor trupe din partea locului, concursuri de tras cu franghia si degustari de produse locale.

Suzuki Italia a venit cu doua V-Strom 1000, acesta fiind dotate cu pneuri cu doua tipuri de cuie (mai mici si mai mari), produse de Best Grip Power Stud.

agnellotreffen-09

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account