Michael Dunlop câștigă primele două curse la Isle of Man TT 2018

Michael Dunlop a ajuns la un total de 17 victorii pe Isle of Man, după ce a câștigat cursa clasei Superbike, sâmbătă, cu un BMW S 1000 RR al echipei Tyco, apoi, luni, a recidivat în prima cursă de Supersport, cu o Honda CBR600RR înscrisă de propria sa echipă.

Nord-irlandezul Michael Dunlop, venind dintr-o familie de tradiție în domenium, se transformă rapid într-o legendă a curselor pe circuit stradal, rivalizând cu tatăl său, Robert Dunlop, și cu unchiul său, Joey Dunlop. În cursa clasei Superbike, prima a acestei ediții a Isle of Man TT, disputată sâmbăta trecută, englezul Dean Harrison, pe al său Silicone Engineering Kawasaki, pornea cu prima șansă la victorie după ce aproape bătuse recordul pistei în repetate rânduri în săptămâna de antrenamente. În plus, Harrison părea relaxat și în control deplin al motocicletei, apoi, la boxe, declara că mai are marjă de a îmbunătăți și că se poate merge mai tare.

Dean Harrison la startul primei curse de Supersport.

La startul cursei de Superbike, Harrison a confirmat forma de zile mari în care se afla, pornind ca din pușcă și stabilind noul record al circuitului, cu o viteză medie de 134,472 mile pe oră (215,155 km/h), cu pornire de pe loc! În prima jumătate a cursei și-a construit un avantaj de peste 16 secunde față de următorul clasat, Michael Dunlop. Conor Cummins, pilotul originar chiar din Isle of Man, era al treilea după abandonul lui Peter Hickman.

După prima oprire la boxe, Dunlop a început să recupereze din distanța care îl separa de Harrison, dar, în turul 4, ambreiajul motocicletei Kawasaki ZX-10R a lui Harrison a cedat și acesta a fost nevoit să abandoneze. În acel moment, Dunlop avea un avantaj clar față de Conor Cummins, și el la rândul său urmat la ceva distanță de James Hillier. Aceasta a fost și ordinea de pe podium, Dunlop ajungând astfel la 16 victorii în IoM TT.

Michael Dunlop în plin avânt, folosind zidurile de pe margine ca taluzuri de motocros. foto: Tracey Killey

În cursa motocicletelor cu ataș, frații Ben și Tom Birchall au obținut a patra victorie consecutivă (au început seria cu cursa a doua din 2016), spulberând și recordul clasei.

În cursa clasei Supersport de ieri, tot Dunlop a fost victorios, după ce s-a luptat o vreme cu Dean Harrison. Nord-irlandezul, alergând pe o Honda CBR600RR a propriei echipe, MD Racing, s-a tot distanțat de englez în clasament și a terminat cu un avantaj de 10 secunde față de acesta, cu Peter Hickman, pe Triumph, completând podiumul. În al doilea tur al cursei, Michael Dunlop a bătut recordul clasei (care rămăsese în picioare timp de cinci ani), cu o viteză medie de 129,197 mile pe oră (206,715 km/h).

Adam Lyon, debutant, și-a pierdut viața într-un accident în a doua jumătate a cursei de Supersport, după ce tocmai își bătuse recordul personal.

Din păcate, ca aproape în fiecare an, avem și vești negre de la Isle of Man. Săptămâna trecută tânărul Dan Kneen, care alerga pentru Tyco BMW, și-a pierdut viața într-un accident în antrenamente și ieri, în cursa clasei Supersport, debutantul Adam Lyon a murit și el.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account