Yamaha se implică în Formula E ca furnizor de motoare electrice

Yamaha Motor a anunțat un parteneriat tehnic cu Lola Cars pentru dezvoltarea și furnizarea de motoare electrice de înaltă performanță pentru a concura în Formula E.

Implicându-se în Formula E, Yamaha Motor va dezvolta tehnologii electrice de ultimă oră, cu scopul de a-și crește expertiza și capacitățile în acest domeniu.

Lola Cars va reveni în motorsportul de înalt nivel, inenționând ca de sezonul viitor să concureze în Formula E. Fondată în 1958, compania britanică are o bogată experiență că și furnizor de șasiuri în Formula Junior, Formula 3, Formula 2 și Formula 1, Le Mans și Indie Car. Totodată, Lola Cars are o lungă istorie în motorsportul japonez, câștigând 13 campionate în All Japan F3000, actualul campionat japonez Super Formula.

Da, Yamaha a concurat și în Formula 1!

Totodată, nici Yamaha nu este străină de Formula 1, Casa din Iwata fiind furnzior de motoare pentru o serie de echipe între 1989 și 1997. Mai mulți piloți au obținut rezultate notabile cu motorizări Yamaha, cel mai aproape de victorie fiind Damon Hill, pe Hungaroring, în 1997.

Obiectivul Yamaha este de a-și rafina tehnologiile de management ale propulsoarelor electrice și de a produce niveluri record de densitate energetică

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account