Echipamente testate: Cizme touring Falco Kodo 2.1

Am primit la test cizmele Falco Kodo 2.1 de la prietenii noștri de la Asfalt Uscat pentru că aveam nevoie de o pereche de cizme touring bune la toate, confortabile și nu foarte masive.

Falco este o marcă de încălțăminte moto din Italia, nu foarte cunoscută la noi, dar care se laudă cu o tradiție de peste 20 de ani în producția de echipamente și care are un portofoliu destul de impresionant de piloți care le poartă produsele (printre ei, Mike di Meglio, Roman Ramos și Leandro Mercado). Cizmele moto ale producătorului de lângă Veneția arată bine, așa cum e cazul pentru orice piesă de încălțăminte venită din Italia, dar strălucesc, în principal, printr-un raport preț/calitate foarte bun.

Având în vedere că eu merg pe motocicletă cam tot timpul anului (cu excepția perioadelor când este zăpadă și gheață pe jos), mi-am dat seama că îmi trebuie o pereche de cizme touring mai puțin butucănoase decât cele adventure (BMW Gravel) pe care le port de obicei la ture lungi, dar care să fie impermeabile și să protejeze destul de bine în caz de intemperii, fără a fi prea groase sau călduroase atunci când este cald afară.

Din nou au sărit prietenii noștri de la Asfalt Uscat cu o ofertă pe care nu am putut-o refuza: Falco Kodo 2.1, un model care, pe hârtie, ar trebui să facă exact ce am eu nevoie. Trebuie spus că, înainte de acest model, am încercat alte cizme de touring de la Falco, anume modelul Aryol (mai „light” și mai cool ca design). Dar acestea, deși erau mărimea mea, nu s-au potrivit cu forma piciorului meu drept, care, după un accident serios acum câțiva ani, este ceva mai masiv decât stângul.

Nu am avut astfel de probleme cu modelul Kodo, care are o formă destul de convențională de cizmă touring. Poate cu o notă de eleganță italiană, căci nu par butucănoase deloc. O surpriză plăcută a fost să constat că noile mele cizme sunt produse, de fapt, în România, ceea ce ar explica și prețul lor foarte tentant față de concurenții direcți, la 839 de lei.

Falco Kodo 2.1 sunt cizme touring din piele destul de clasice, dar au protecții avansate D3O, sunt impermeabile și au o talpă solidă și aderentă. Sunt confortabile de purtat de-a lungul unei zile întregi, nu îți sufocă piciorul și te protejează decent de frig (am mers la temperaturi de minimum 1-2 grade, în reprize de cel mult 30 de minute). Am testat și impermeabilitatea pe o ploaie mocănească, insistentă, la circa 4 grade. Deocamdată suntem doar la începutul perioadei de testare (le-am purtat în total câteva zile), dar lucrurile arată promițător. Desigur, la această gamă de preț, nu mă aștept la confortul și funcționalitatea aproape de perfecțiune de care am avut parte de la fostele mele cizme BMW Pro Touring 2, dar modelul bavarez este cu peste 50% mai scump decât cizmele touring Falco.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account