Motociclist câștigă procesul împotriva polițistului care l-a lovit după ce l-a oprit [VIDEO]

Data viitoare când primiți o amendă de la poliție, bucurați-vă că n-ați pățit ca Justin Wilkens, un motociclist din Oregon, SUA, care a fost lovit, pus la pământ și încătușat pentru încălcarea vitezei.

Riderului i s-a acordat o despăgubire de 180.170 de dolari după ce Robert Edwards, polițist în Venta, Oregon, SUA, l-a urmărit într-o mașină fără însemne, fără sirenă, l-a doborât de pe motocicletă cu mașina, apoi l-a lovit cu piciorul, l-a pus la pământ sub amenințarea pistolului și l-a încătușat.

Evenimentul a avut loc în 2012, dar procesul s-a încheiat abia acum. În mod evident, Wilkens, călare pe o Aprilia Tuono, pare-se, depășise viteza legală și efectua depășiri în locuri nepermise, dar proba video luată de pe camera de la bordul mașinii de poliție, nu arăta neapărat că acesta ar fi încercat să scape de poliție. Mașina avea lumini stroboscopice, dar nu avea girofar, sirenă, sau însemne ale poliției.

Riderul a spus că pur și simplu nu își dăduse seama că este urmărit de poliție, iar jurații l-au crezut. În tribunal, polițistul (pe atunci locotenent, acum căpitan) a spus că nu știa că acea cameră video de la bordul mașinii funcționa, iar avocații poliției au spus că Wilkens se oprise pe neașteptate și că polițistul a intrat cu mașina în el pentru că îl lăsaseră frânele.

Se pare că în urma loviturilor (doborârea de pe motocicletă și lovirea de către polițist), Wilkens s-a ales cu două coaste fisurate și o claviculă ruptă. A primit 31.171 de dolari pentru acoperirea cheltuielilor medicale și avariilor motocicletei și 150.000 de dolari daune morale.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account