MotoGP ia în calcul introducerea unui circuit stradal în calendar

Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna Sports, a recunoscut că ideea unui circuit stradal este în discuții pentru a anima calendarul MotoGP în anii următori.

Într-un interviu acordat publicației iberice Expansion, Ezpeleta a precizat că Dorna este în discuții serioase pentru extinderea programului MotoGP cu o cursă stradală într-un oraș cu o climă prietenoasă motorsportului. Acesta a spus că o linie dreaptă stradală ar fi o idee foarte bună și ar lăsa spațiu pentru integrarea paddock-ului într-o zonă expozițională, care să atragă și mai mult privirile curioase ale fanilor. Cu toate acestea, conceptul unui circuit integral stradal ridică problema standardelor de siguranță, conform oficialului Dorna. Astfel, ideea de a avea o etapă MotoGP pe străzile unde se desfășoară Macau GP devine un vis frumos, dar totuși posibil.

Calendarul MotoGP 2018 include o etapă în Tailanda, iar Finlanda va completa calendarul în 2019, ajungându-se astfel la numărul maxim de etape dorit de Dorna – 20. Interesul extrem de crescut pentru MotoGP este demonstrat de numărul mare de țări care s-au înscris pentru a lua parte la campionat, nu mai puțin de 8 noi națiuni fiind pe o listă de așteptare virtuală în 2018. Autosport speculează că în pole-position pentru organizarea unui circuit stradal sau parțial stradal este Mexic, la foarte mică distanță de Emiratele Arabe Unite. Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile și ce suprize vom avea pentru următoarele sezoane MotoGP.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account