Echipamente testate: Costum BMW Rallye

După două sezoane și câteva zeci de mii de kilometri în toate condițiile, pot spune că am testat la modul serios costumul adventure BMW Rallye 3. Nu e ieftin deloc, dar are câteva avantaje pe care nu le-am văzut la niciun alt costum similar.

Am intrat în posesia costumului Rallye de la BMW în primăvara lui 2017, adică exact acum doi ani. Între timp, l-am purtat intensiv la cursurile Rider Academy, atât în poligon, cât și pe stradă și, uneori, chiar și pe circuit.

În primul rând, despre ce fel de echipament este vorba? Rallye este un model de tradiție pentru BMW Motorrad, un costum destinat utilizării adventure/touring pe orice fel de vreme. Se mândrește cu versatilitate, calitate, protecție, confort. Cel puțin așa se spune în materialele de promovare.

Este realizat dintr-un material specific BMW, ProTechWool, un fel de lână tehnică și are un strat interior impermeabil detașabil. E plin de buzunare și de ventilații, atât la nivelul gecii, cât și al pantalonilor. Are și un buzunar în spate pentru o pungă de hidratare TrinkPak Hydra.

Cum m-am înțeles eu cu acest costum? De minune, mai ales în zilele toride de vară. Deși este un costum mare și greu, când îl porți îți dă tot timpul o senzație foarte plăcută. Oricât de cald se face, nu ai senzația aceea enervantă că transpiri tone și se lipesc hainele de tine. Materialul este plăcut la atingere, ventilația este excelentă și, pentru o zi toridă de vară petrecută la drum (sau în afara drumului), eventual și cu efort fizic susținut în off-road, nu pot să-mi imaginez un echipament mai bun decât BMW Rallye.

Spun asta pentru că am petrecut și zile întregi la cursuri mai degrabă stând în soare decât mergând pe motocicletă și costumul nu mi-a dat decât senzații plăcute. Are o croială destul de largă. Adică este mărimea mea, dar pare să fie mai larg decât e nevoie și am observat asta cam la oricine poartă acest costum. Dar asta probabil contribuie la senzația plăcută și la ventilație.

Calitatea, de asemenea, este ireproșabilă. Rezistă foarte bine în timp, deși nu l-am menajat deloc. Toate fermoarele și capsele funcționează perfect în continuare și, după ce îl speli, arată ca nou. Cunosc oameni care au versiuni mai vechi ale costumului pe care le poartă frecvent de aproape 10 ani încoace și în continuare costumele arată excelent și se comportă bine.

Unde am niște reproșuri deloc neglijabile ar fi la impermeabilitate și protecția la frig. Nu are strat termic, ceea ce înseamnă că, primăvara devreme sau toamna târziu, trebuie să-ți iei straturi pe dedesubt dacă vrei să nu îngheți. Și, dacă mergi câteva ore pe ploaie susținută, mesada impermeabilă pare să nu facă față și simți că trece ceva apă. Nu te uzi de tot, dar simți apă în zona abdomenului. Ceea ce nu e deloc grozav, mai ales având în vedere că BMW Rallye costă aproape 1.200 de euro. Pe de altă parte, orice alt echipament foarte etanș am purtat în zile aventuroase de vară, m-a protejat bine de ploaie, dar m-a făcut să transpir ca un cal pe căldură (chiar și cu ventilații deschise și mesade scoase), în condiții de efort fizic. Ceea ce nu a fost niciodată cazul cu costumul BMW Rallye.

Concluzionând, BMW Rallye este un costum scump, dar de o calitate foarte bună, bine ventilat, care te protejează bine și îți dă o senzație foarte plăcută, mai ales pe vreme călduroasă. Nu este ideal pentru frig și impermeabilitatea ar putea fi mai bună pentru zilele când mergi mult pe ploaie, dar, per total, este unul dintre cele mai durabile și confortabile costume adventure care există pe piață.

Pentru a proba/cumpăra/afla mai multe despre costumul BMW Rallye, intrați pe site-ul importatorului BMW Motorrad România, unde găsiți rețeaua de dealeri BMW.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account