Azi începe etapa de World Superbike de la Magny-Cours. La ce să ne așteptăm?

La Magny-Cours, în acest weekend, Jonathan Rea ar putea să ia al patrulea titlu consecutiv în World Superbike, stabilind astfel încă unul dintr-un lung șir de recorduri.

Jonathan Rea are deja o mână pe trofeul de campion, dar nord-irlandezul spune că nu se gândește deloc la titlu în acest weekend, ci vrea doar să lucreze ca și cum ar fi o etapă ca oricare alta. Ceea ce, dacă e să ne luăm după ce a devenit deja o „normalitate” la ultimele etape, ar fi să înregistreze încă o dublă victorie.

Rea are nevoie să câștige nouă puncte față de galezul Chaz Davies (Aruba Ducati) și să nu piardă mai mult de 12 puncte față de olandezul Michael van der Mark (Pata Yamaha). Dacă Rea câștigă ambele curse (ceea ce este o reală posibilitate), titlul va fi al său, pentru că ar câștiga cel puțin 10 puncte față de Davies (dacă acesta termină al doilea în ambele manșe).

Davies vine după o etapă dificilă la Portimao, unde a mers peste așteptări, având în vedere accidentarea sa recentă. Galezul spune că se simte mai bine acum și că se așteaptă la rezultate mai bune. Tot la Magny-Cours speră să revină în lupta din plutonul fruntaș Eugene Laverty. Irlandezul de la Milwaukee Aprilia obținuse pole-position la Portimao, dar a fost scos complet neceremonios în prima cursă, în al treilea viraj, de către Xavi Fores. Astfel, Laverty are o revanșă de luat.

Echipa SMR, care gestionează structura Milwaukee Aprilia, ar putea anunța la Magny-Cours acordul cu un alt producător pentru sezonul viitor. Echipa lui Shaun Muir nu este mulțumită de felul în care italienii din Noale se mișcă în sectorul Superbike, pe care se pare că îl neglijează pentru a se concentra pe echipa de MotoGP. Shaun Muir este în discuții avansate cu BMW, care i-ar fi promis o implicare destul de intensă din partea fabricii, dar și cu Ducati (pentru noul Panigale V4) și cu Honda. Se pare că echipa îl va păstra pe Eugene Laverty și al doilea loc i-ar putea reveni lui Tom Sykes, care va fi înlocuit de Leon Haslam la Kawasaki în 2019.

Sesiunea de Superpole va fi transmisă în direct de Eurosport 2, mâine la 11:30, iar prima cursă, cea de mâine, va fi transmisă în reluare, tot pe Eurosport 2, la 18:45.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account