MOTOROiD2, cea mai șocantă dintre premierele mondiale Yamaha la Japan Mobility Show

Standul pregătit de Yamaha pentru Japan Mobility Show, eveniment care va începe mâine la Tokyo, pare demn de o producție științifico-fantastică.

Aceasta pentru că, pe lângă motociclete, biciclete electrice, vehicule electrice pentru navetă, diverse tehnologii și automatizări, Yamaha va prezenta șase concepte în premieră mondială. Iar acestea nu pot fi descrise decât aparținând lumii de mâine.

Dedicăm acest material exclusiv conceptului MOTOROiD2, o creație pe cât de fascinantă, pe atât de… înspăimântătoare. Iată de ce:

O evoluție a cunoscutului MOTOROiD1, prezentat în 2017, MOTOROiD2 este o motocicletă care își recunoaște proprietarul sau proprietara, se ridică autonom de pe cric și se poate mișca în jurul celui sau celei care îl pilotează.

Yamaha spune că MOTOROiD2 transmite o senzație de „viu” atunci când se rulează în șaua lui. Sau poate a ei? Depinde de preferințele viitorilor proprietari.

Dar, lăsând glumițele la o parte, tema standului Yamaha la Japan Mobility Show este „Feel Life”, iar în cazul lui MOTOROiD2 această senzație devine posibilă grație unui sistem de Inteligență Artificială, care recunoaște trăsăturile faciale ale proprietarului și o serie de gesturi ale sale. Acesta lucrează împreună cu un sistem denumit Active Mass Center Control, care sesizează poziția motocicletei și interveni activ în echilibrarea sa.

Totodată șasiul este unul complet nou pentru un vehicul cu două roți, după cum ne lasă imaginile să înțelegem. La fel cum studiind imaginile și informațiile date publicității de Yamaha putem înțelege și că această motocicletă va avea propriile reacții, complementare cu cele al pilotului, în timpul deplasării.

Totodată, observând felul în care bascula este articulată cu ceea ce ar trebui în mod obișnuit să fie motorul – despre care încă nu se spune nimic – nu ar fi exclus ca motocicleta să se miște în feluri noi.

Astfel, Yamaha se aproprie de idealul Jin Ki Kano, cel de-a „seduce” persoana de la ghidon, care devine una cu motocicleta condusă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account